Shiffrinova dohiteva Stenmarka, Paris kralj Stelvia

Twitter

Mikaela Shiffrin je na slalomu v Semmeringu osvojila že 15. zmago tekoče sezone svetovnega pokala ter 51. v karieri! Američanka je s 36. slalomsko zmago v svetovnem pokalu postavila nov mejnik, naredila je še en korak k izenačenju absolutnega rekorda, Ingemarja Stenmarka.

Šved je v karieri osvojil 40 slalomskih zmag, torej Shiffrinovi do njegovega dosežka pri vsega 23. letih starosti manjkajo le še štirje triumfi na najpočasnejših progah v svetovnem pokalu.

Na prvi tekmi v Semmeringu, ki je po letu 1996 potekala podnevi, je drugo mesto osvojila Slovakinja, Petra Vlhova, tretja je bila Wendy Holdener, medtem ko so vse Slovenke ostale brez točk. Maruša Ferk se je edina prebila v 2. vožnjo, a tam že po par vratih odstopila.

Na superveleslalomu v Bormiu je dolgo kazalo na trojno avstrijsko zmago, potem pa je v cilj prišel domači up in včerajšnji zmagovalec smuka, Dominic Paris, ter čas Matthiasa Mayerja premagal za pičlo stotinko. Za slednjega se je potem vrinil še Aleksander Aamodt Kilde.

Od Slovencev je točke osvojil le Martin Čater (26. mesto), omeniti velja še en grd padec. Včerajšnja usoda Klemna Kosija je danes doletela Norvežana, Stiana Saugestada.