Ferstl v Kitzbuchelu prekinil post

Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Nemški smučar Josef Ferstl je slavil v superveleslalomu v avstrijskem Kitzbuchelu na tekmi svetovnega pokala. S številko ena je prišel do svoje druge zmage v karieri.

Za Ferstla je to druga zmaga v karieri, prva po decembru 2017, ko je zmagal v Val Gardeni, prav tako v superjiju.

Izkušeni smučar je do cilja prišel v času 1:13,07 z osmimi stotinkami prednosti pred Johanom Clareyem iz Francije. Tretjeuvršečni je bil Italijan Dominic Paris, ki je slavil tukaj na smuku pred dvema dnevoma.

Ferstl je najbolje izkoristil pogoje na progi, ko se je prvi spustil po njej. Hitro se je pokazalo, da je odpeljal praktično brez napake eno svojih najboljših voženj v karieri, saj ga niso premagali niti favoriti. Dolgo sta mu bila najbližje domača smučarja Vincent Kriechmayer in Matthias Mayer, nato pa ju je prehitel Paris, zatem še Clarey, ne pa tudi danes najboljšega Ferstla.

Slovenske barve je zastopala peterica smučarjev, ki pa se niso izkazali. Edini s točko iz Kitzbuchela je Boštjan Kline, ki je osvojil 30. mesto. V finalno vožnjo pa se niso uvrstili Martin Čater, Klemen Kosi in Tilen Debelak, medtem ko je Mih Hrobat odstopil.

Svetovni pokal se za smučarje nadaljuje v torek s slalomom v Schladmingu.