SP: Trojna avstrijska zmaga v slalomu

Alexis Boichard/Agence Zoom Getty Images Sport

Avstrijski smučar Marcel Hirscher je potrdil primat kralja slaloma na zadnji dan svetovnega prvenstva v švedskem Areju. Na stopničkah sta se mu pridružila rojaka Michael Matt in Mario Schwarz. Žan Kranjec je končal na 17. mestu.

Hirscher je do svojega prvega zlata v Areju prišel po dveh odličnih vožnjah s skupnim časom 2:05,86. Fantastično predstavo Avstrijca sta dopolnila njegova rojaka Michael Matt in Marco Schwarz, ki sta osvojila drugo in tretje mesto.

Matt je za srebro odpeljal progo v času 2:06,51, kar 65 stotink počasneje od Hirscherja, Schwarzu je za bron zadostoval čas 2:06,62.

Hirscher je že prvo vožnjo zaključil s prednostjo 0,56 sekunde pred Francozem Alexisom Pinturaultom, ostali so zaostajali za več kot sekundo. Francoz se je v drugi vožnji v zgornjem delu dobro držal, nato pa je po veliki napaki izpadel iz boja za prvo mesto in končal na končnem četrtem, Hirscher pa je dokončal delo prvega polčasa.

Edini slovenski predstavnik v finalu je bil Žan Kranjec, ki je startal s 26. mesta in po odlični vožnji prevzel vodstvo. Napredoval je za 9 mest in slalomsko preizkušnjo končal na 17. mestu. Štefan Hadalin je po hudi napaki v prvi vožnji izpadel iz bitke za finale. Bil je 39., Jakob Špik pa 33.