Maze: Na koncu plačujem jaz. Mene boli

Getty Images

Tina Maze se je znova znašla v središču slovenskega športnega dogajanja. Domnevna zahteva po visokem denarnem nadomestilu za nastop na zadnjih tekmi na Pohorju je dvignila nemalo strahu, a Črnjanka odgovarja, da se krivica godi njej in njeni ekipi.

Vsi smo upali, da se to ne bo več dogajalo, a očitno mi je usojeno, da se moram na tak način predstavljati javnosti. Zaradi tega me je sram in mi je zelo žal. Tega si ne zaslužim jaz in tega si ne zasluži moja ekipa. Še manj pa si nekaj takega zaslužijo tisti, ki so in smo pričakovali mojo zadnjo tekmo v karieri,” je v pogovoru za Ekipo SN dejal najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze.

Črnjanka odločno zanika navedbe Smučarske zveze Slovenije, da naj bi za zadnji nastop v karieri pod Pohorjem zahteval 90 tisoč evrov. V kolikor krovna zveze ne bi ugodila njenim zahtevam, bi v štajerski metropoli nastopila v svojih oblačilih, na katerih se bodo svetili logoti njenih osebnih pokroviteljev.

Ne vem, ali sem res kraljica. Kot kaže, ne. Na koncu plačujem jaz. Mene boli. Zdaj res nisem kraljica. Vsi svetovni mediji zdaj pišejo, da Tina Maze hoče 90.000 evrov. Moje ime je izpostavljeno. Izpostavljena sem jaz, moja družina, moja ekipa in vsi tisti, ki me imajo radi. Verjamem, da tisti, ki so doma, trpijo še stokrat bolj kot jaz. Zaradi drugih mi je še težje. Vem, da bolj boli mojo mamo in očeta kot mene. Ker me poznajo in vedo, kakšna sem. Res se mi godi krivica,” je za zgoraj omenjeni dnevnik še dejala Tina Maze.