Fantastično: Nova zmaga Ilke Štuhec!

Alpsko smučanje 16. Dec 201611:24 > 11:36
Getty Images

Zdaj to sploh ni več veliko presenečenje: llka Štuhec je na kombinaciji v Val d'Iseru znova deklasirala konkurenco in prišla do tretje zmage v karieri. Na drugem mestu je končala Michelle Gisin, na tretjem pa Sofia Goggia. Do točk tudi Maruša Ferk in Ana Bucik.

Ilka Štuhec nadaljuje z vrhunskimi predstavami na začetku letošnje sezone in postaja ena od glavnih zvezd ženskega smučarskega cirkusa. Mariborčanka je bila po dveh zmagah v smuku tokrat prehitra za vso konkurenco na kombinaciji v Val d’Iseru in potrdila odlično formo pred nadaljevanjem sezone.

Štuhčeva je vrhunsko uvrstitev nakazala že v smuku, kjer je dosegla tretji čas (+ 0,74). Od nje sta bili hitrejši le Cornelia Hütter in Laurenne Ross, morda celo prva favoritinja za zmago Lara Gut pa je zasedla komaj sedmo mesto (+ 1,67). Pred slalomskim nastopom 26-letnice je bila v vodstvu Michelle Gisin, ki je le nekaj minut pred tem komaj odbila napad Sofie Goggie, nato pa lahko le zaploskala novi odlični predstavi Slovenke. Štuhčeve je z osmimi časom v slalomu spomnila na stare čase, ko je bila tudi mladinska svetovna prvakinja v tej disciplini, in v cilj prišla z 12 stotinkami prednosti. Hütterjeva in Rossova po pričakovanjih nista imela možnosti za naskok na sam vrh in novo slavje v ekipi Štuhčeve se je lahko začelo.

Uspeh Mariborčanke so dopolnile tudi ostale Slovenke. Maruša Ferk je z 12. mestom (+ 2,84) prišla do najboljše uvrstitve v sezoni, Ana Bucik pa je z odlično odpeljanim slalomom prišla do 28. mesta, Vanja Brodnik je končala na 33. mestu in ostala brez točk.

Smučarke v Val d’Iseru v soboto in nedeljo čakata še smuk in superveleslalom, kjer bo trenutno četrta smučarka sveta znova med glavnimi favoritinjami za najvišja mesta.