Zlata lisica Worleyevi, čustveno slovo Tine Maze

Getty Images

Dobili smo zmagovalko 53. Zlate lisice, saj je jutrišnji slalom zaradi previsokih temperatur odpadel. Najhitrejša veleslalomistka je bila Tessa Worley, Ana Drev je končala osma, Tina Maze pa se je poslovila v svojem slogu.

Getty Images

Tina je v bogati karieri nastopila na 400 tekmah za svetovni pokal, 26-krat je zmagala, 81-krat je stopila na oder za zmagovalke, vse skupaj pa se je čustveno končalo na Pohorju. Črnjanka se na vožnjo ni podala najbolj tekmovalno, vmes se je zaustavila in objela svojega trenerja in partnerja Andreo Massija, tik pred ciljem pa odpela smuči in se sprehodila čez črto.

“Živim za trenutek, in ta trenutek je moj najpomembnejši,” je takoj po prihodu v ciljno areno dejala najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov.

Po prvi vožnji odlično pripravljene proge na Pohorju je vodila Američanka Mikaela Schiffrin, ki je imela pred Sofio Goggio minimalnih 7 stotink sekunde.

V drugi vožnji je jasno kandidaturo za zmago oddala Tessa Worley, ki je bila po prvi vožnji (+0.20) tretja. Z drugim najhitrejšim časom druge vožnje je uspela je premagati Goggio, ki je bila v drugi vožnji nekoliko počasnejša, vseeno pa se je še sedmič letos znašla na stopničkah. Kot zadnja se je na progo podala vodilna po prvi vožnji Mikaela Schiffrin. Američanka je bila vse do konca v igri za zmago, a je spodaj naredila nekaj manjših napak, kar jo je stalo celo uvrstitve na oder za zmagovalke.

Najboljša Slovenka po prvi vožnji je bila Ana Drev, ki je predvsem v zgornjem delu smučala odlično. Ana je vozila napadalno in v cilju končala na odličnem 6. mestu, in je za stopničkami, na katere se je uvrstila tudi lani na Pohorju, zaostajala 34 stotink sekunde. V drugi vožnji se je Ana spet odločila za brezkompromisen napad, ki pa se ji najbolj obrestoval, a je vseeno končala v prvi deseterici.

Odlično je smučala tudi Ilka Štuhec, ki je po prvi vožnji zasedla trinajsto mesto. Tekmo je končala na 14. mestu, kar je njena najboljša veleslalomska uvrstitev v karieri. Izkazala se je tudi Tina Robnik, ki je tekmo končala na 19. mestu.

Zlata lisica, veleslalom:

1 4 WORLEY
Tessa
FRA
2 2:16.96
2 8 GOGGIA
Sofia
ITA
+0.16
3 7 GUT
Lara
SUI
1 +0.25
4 6 SHIFFRIN
Mikaela
USA
3 +0.42
5 3 REBENSBURG
Viktoria
GER
2 +0.98
6 20 MOWINCKEL
Ragnhild
NOR
11 +1.12
7 12 MOELGG
Manuela
ITA
2 +1.20
8 15 DREV
Ana
SLO
2 +1.29
9 9 GAGNON
Marie-Michele
CAN
+1.34
10 26 FRASSE SOMBET
Coralie
FRA
5 +1.58