Ganong presenetil konkurenco na smuku v Garmischu

Gett Images/ Laurence Griffiths

Travis Ganong je presenetljivo zmagal na petkovem smuku v Garmischu. Številni favoriti so odstopili, med njimi tudi najboljši slovenski smukač Boštjan Kline. Norvežan Kjetil Jansrud osvojil drugo mesto, tretji je bil Italijan Peter Fill. Klemen Kosi je osvojil 30. mesto.

Gett Images/ Laurence Griffiths

Američan Travis Ganong se je na progo podal s startno številko 12, na svoj nastop je moral čakati kar nekaj časa, saj je tik pred njim padel in odstopil rojak Steven Nyman. Vseeno je ostal zbral, saj je za 38 stotink sekunde prehitel prej vodilnega Kjetila Jansruda.

Ganong je šele drugič slavil zmago v svetovnem pokalu, 28. decembra 2014 je bil najboljši v Santa Caterini. Na stopničke se je uvrstil četrtič v karieri. V tej sezoni je bila do zdaj njegova najboljša uvrstitev 7. mesto, v soboto v Kitzbühelu je zasedel 29. mesto. Zmagovalec Streifa Dominik Paris se je tokrat moral zadovoljiti z 10. mestom.

Getty Images

Boštjan Kline, ki je pred skoraj letom dni prav na tem prizorišču z drugim mestom vpisal najboljši dosežek na smukih, je po napaki ostal brez uvrstitve. Martin Čater je prav tako odstopil, Rok Perko pa si je nabral prevelik zaostanek za odmevnejši dosežek ter je zasedel 43. mesto.

V soboto bo v Garmischu na sporedu še en smuk, v nedeljo pa bo sledil veleslalom.