Lindsey Vonn: Zanima me le še rekord Stenmarka

Alpsko smučanje 30. Jan 201719:05 > 19:12
Getty Images

Lindsey Vonn je po številu zmag naujspešnejša alpska smučarka vseh časov in čeprav se po hudi poškodbi spet vrača v karavano, osvajanje kristalnih globusov ni njen največji cilj. Zdaj se je na njeni piki znašel legendarni Ingemar Stenmark.

 Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je v svoji karieri zabeležila neverjetnih 77 zmag v vseh disciplinah, v večni knjigi smučarskih rekordov pa je le še legendarni Šved Ingemar Stenmark, ki jih je dosegel 86.  V pogovoru za nemško tiskovno agencijo je razkrila, da ji je to mnogo bolj pomembno od zmag na svetovnem prvenstvu ali olimpijskih igrah.

“Stenmarkov rekord je najpomembnejši. To je to, kar si želim. Seveda si želim nastopiti tudi na olimpijskih igrah v Južni Koreji in tam osvojiti zlato kolajno. Ko pa bom prenehala smučati, se ozrla nazaj ter se vprašala, kaj je najbolj pomembno, je to ta rekord,” je v Cortini d’Ampezzo po poročanju STA razkrila 32-letna smučarka, ki ji do Švedovega rekorda manjka še devet zmag.

Smučarka poudarja, da je bil njen zadnji veliki uspeh v resnici olimpijsko zlato leta 2010 v Vancouvru in takrat je imela zadnjič občutek, da je ta uspeh priborila tudi svoji družini. “Uresničila sem tudi svoje cilje iz otroštva. Od takrat naprej gre le za to, da sem boljša, hitrejša in da čim večkrat zmagam. In dlje kot smučam, več rekordov podiram. Gre za rekorde, na katere pred leti nisem upala niti pomisliti. Izzivam samo sebe in tekmujem le še zase.”