Levi: Shiffrinova prehitela Stenmarka

Twitter

V Leviju na Finskem bo šel severni jelenček spet Mikaeli Shiffrin. Američanka je na prvem slalomu sezone premagala tudi glavno konkurentko, Slovakinjo Petro Vlhovo, ki je po nekaj zavojih v drugem teku padla.

Vlhova je po prvi vožnji, v kateri sta bili z Američanko razred zase, sicer vodila, tretjeuvrščena Avstrijka Katharina Truppe pa se je edina še spustila pod sekundo zaostanka.

Tekmo pod reflektorji je Shiffrinova dobila po izvrstni drugi vožnji – ko je prišla v cilj je vodilno Wendy Holdener prehitela za kar sekundo in tričetrt (-1,78) in s tem postavila rekordno razliko med 1. in 2. mestom v zgodovini tekem na Finskem.

Z današnjo zmago je Američanka po zmagah na slalomih svetovnega pokala prehitela Ingemarja Stenmarka. Šved jih je zabeležil 40, Shiffrinova zdaj 41.

Na oder za zmagovalke je poleg Holdenerjeve uvrstila še Truppejeva. Slovenke so nekoliko razočarale, saj se niti eni ni uspelo uvrstiti v finale.

Še najbližje mu je bila Ana Bucik, ki je na 31. mestu zaostala +3.41 in za šest stotink zgrešila drugo vožnjo. Še sedem stotink počasnejša je bila 34. Maruša Ferk, 18-letna Neja Dvornik je zaostala +4.25, kar je bilo dovolj za 46. mesto. Meta Hrovat, ki je imela najugodnejšo štartno izhodišče (številka 19) pa je ciljno črto prečkala s +4.34 zaostanka.

Sezono dekleta prihodnji konec tedna nadaljujejo v ameriškem Killingtonu, moške pa jutri čaka prvi slalom sezone v Leviju, kjer bomo stiskali pesti za Štefana Hadalina.