Prvi superveleslalom sezone Mayerju, Kline 29.

Getty Images

V Lake Louisu je v uvodu v sezono zmagal Matthias Mayer, drugo mesto je, tako kot dan prej na smuku, osvojil Italijan Dominik Paris, tretje pa sta si delila Vincent Kriechmayer in Mauro Caviezel. Izmed peterice Slovencev se je med dobitnike točk uvrstil Boštjan Kline, ki je osvojil 29 mesto.

Štartna številka 13 Avstrijcu Matthiasu Mayerju ni prinesla nesreče, saj je na prvem superveleslalomu sezone dobil tretji superveleslalom za svetovni pokal v karieri. 29-letni Korošec, ki je član smučarskega kluba z Osojščice (Gerlitzen) je dobro pripravljenost pokazal že na včerajšnjem smuku, ki ga je končal na petem mestu. Italijan Dominik Paris je včerajšnjemu drugemu mesto dodal še eno, za leto mlajšim Mayerjem je zaostal za 40 stotink. Tako kot včeraj pa sta na tretjo stopničko stopila kar dva smučarja. Identičen čas (49 stotink za zmagovalcem) sta namreč dosegla Avstrijec Vincent Kriechmayer in Švicar Mauro Caviezel.

Prvi superveleslalom sezone, ki ga je zakoličil naš trener Peter Pen (postavljanje so mu zaupali prvič v petnajstletni trenerski karieri), je končalo oseminpetdeset smučarjev. Izmed peterice Slovencev se je med dobitnike točk uvrstil le Boštjan Kline, z Italijanom Petrom Fillom si je delil devetindvajseto mesto. 28-letni član mariborskega Branika je tako nekoliko popravil slab vtis z včerajšnjega smuka. Superveleslalomske točke je osvojil že štiriindvajsetič v karieri. Preostalim našim fantom se ni uspelo uvrstiti med dobitnike točk. Klemen Kosi in Martin Čater, ki sta včeraj osvojila smukaške točke, sta danes končala za najboljšo trideseterico. Kosi je osvojil 34., Čater pa 37. mesto. Štirinajst mest za Čaterjem (51. mesto) je končal Miha Hrobat, Tilen Debelak, ki se je na progo podal predzadnji (nastopilo je 61 superveleslalomistov) pa je na svojem devetem superveleslalomskem nastopu za svetovni pokal zasedel 54. mestu.

Trener Peter Pen z današnjo predstavo Slovencev ni najbolj zadovoljen. ˝Nismo dosegli zastavljenih ciljev. Še najbolje je odsmučal Boštjan Kline. V zadnjih dveh delih pa je žal izgubil preveč. Naslednji teden se bodo fantje morali bolj zbrati. Potrebno energijo in željo imajo, so kakovostni in ˝zraven˝, tako da verjamem, da bo naslednji teden v Beaver Creeku precej bolje,˝ napoveduje naš glavni trener za hitre discipline in dodaja, da je bila tekma sicer lepa, konkurenca pa izredno močna in zgoščena.

Moški del svetovnega pokala se s Kanade seli v ZDA. Že v torek (3.12.) se v Beaver Creeku pričnejo uradni smukaški treningi, konec tedna pa bo šlo zares.