Noel dobil slalom v Zagrebu, Slovenca solidna

Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Zmagovalec tretjega letošnjega slaloma za svetovni pokal je Francoz Clement Noel, ki se je na vrh prebil s četrtega mesta po prvi vožnji. Drugi je bil, po prvi vožnji vodilni, Švicar Ramon Zehnaeusern, tretji pa Italijan Alex Vinatzer. Med dvajseterico sta končala tudi oba Slovenca v finalu.

22-letni Francoz Clement Noel je v Zagrebu vknjižil četrto zmago na slalomih za svetovni pokal. Lani je zmagal na prestižnih preizkušnjah v Wengnu in Kitzbühlu ter finalu svetovnega pokala v Andori, letos pa je dobro formo nakazal z drugim mestom v Leviju, ko je zaostal le za Norvežanom Henrikom Kristoffersnom. Slednjemu se danes ni izšlo po pričakovanjih, tekmo je skupaj z našim Žanom Kranjcem končal na devetnajstem mestu. Ramon Zehnaeusern, ki je na drugem slalomu sezone, tako kot Noel, odstopil, je danes svojo drugo zmago v svetovnem pokalu (lani je zmagal na slalomu v Kranjski Gori) zgrešil za pičlih sedem stotink. Tretji je bil 20-letni Italijan Alex Vinatzer, ki je tako prvič stopil na zmagovalni oder v svetovnem pokalu. Omeniti velja še v drugo najhitrejšega Belgijca Armanda Marchanta, ki se je z dvajsetega prebil na peto mesto, dobro pripravljenost je dokazal že s tretjo zaporedno uvrstitvijo med dobitnike slalomskih točk (28, 18, 5).

V finale tretjega slaloma za svetovni pokal v letošnji sezoni sta se zanesljivo uvrstila tudi oba naša reprezentanta. Žan Kranjec je bil po prvi vožnji na desetem, Štefan Hadalin pa na petnajstem mestu. V drugo je bil uspešnejši Vrhničan (19. čas druge vožnje), ki je na koncu sicer izgubil eno mesto, a s šestnajstim mestom dosegel izid sezone.