Drugič zapored zmaga Vlhove; Ana Bucik 18.

Alpsko smučanje 14. Jan 202022:37 > 22:45
Twitter

Petra Vlhova je po zmagi v Zagrebu na najvišji stopničko stopila tudi v Flachau. Drugo mesto je osvojila Švedinja Anna Swenn Larsson, s tretjim se je morala zadovoljiti Američanka Mikaela Shiffrin. Ana Bucik je dosegla lep uspeh, osvojila je 18. mesto.

Potem ko je uvodne tri slalome za svetovni pokal dobila Američanka Mikaela Shiffrin, je še drugič zapored na najvišjo stopničko stopila Slovakinja Petra Vlhova. Peti slalom sezone je potekal v Flachau, na progi Hermanna Maierja. Slovakinja je vodila že po prvi vožnji, od drugouvrščene Shiffrinove je bila hitrejša za šest desetink, od tretjeuvrščene Avstrijke Liensbergerjeve pa še za pet stotink.

V drugi vožnji ji je uspelo priti do zmage, za desetinko je bila na koncu hitrejša od Švedinje Swenn Larssonove,Shiffrinova se je morala zadovoljiti s tretjim mestom (+0,43).

Od štirih Slovenk sta se v finale uvrstili Ana Bucik (23.) in Meta Hrovat (24.). Hrovatova je v drugem teku odstopila, Bucikova pa je pridobila 5 mest in osvojila končno 18. mesto.

V slalomskem seštevku vodi Shiffrinova (440) pred Vlhovo (360), tretja je Swenn Larsson (235).