Za Ilko usodna že tretja slalomska vrata

Getty Images

Petek je na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu minil v znamenju alpske kombinacije za ženske, kjer je bila med glavnimi favoritinjami tudi Ilka Štuhec, ki je po smukaškem delu končala na drugem mestu, v slalomskem pa odstopila že po treh vratcih.

Ilka Štuhec se je na skrajšano smukaško progo, kar je močno razburilo Lindsey Vonn (smuk je končala na šestem mestu), podala s številko ena. Zmagovalka edine letošnje alpske kombinacije je na zahtevni progi naredila nekaj manjših napak, a vseeno ostaja v boju za kolajne. Trenutno je na drugem mestu z zgolj 12 stotinkami zaostanka za Italijanko Sofio Goggio. Lara Gut na tretjem mestu za vodilno zaostaja že skoraj pol sekunde (+ 0,43).

V drugi vožnji smo videli težke slalomske razmere na sicer dokaj ritmični progi, ki jo je postavil ameriški trener za tehnične discipline. Slab slovenski izplen je z odstopom po nekaj vratcih nakazala Ana Bucik, tudi Maruša Ferk, ki je bila po smuku 12., je slabše opravila s slalomom, ki ji bi moral biti bolj pisan na kožo, a je vseeno napredovala na solidno 8. mesto.

Tretja slalomistka sezone v posebnem seštevku, Švicarka Wendy Holdener, je imela po krajšem smuku odlično izhodišče in je s svojo vožnjo opravila dobro, tako kot njena rojakinja Michelle Gisin, ki sta na koncu, po odstopu Ilke Štuhec po treh zavojih in odstopu prvouvrščene po smukaškem delu kombinacije, Italijanke Sofie Goggie, zasedli prvi dve mesti in poskrbeli za popoln švicarski dan v St. Moritzu. Tretja je bila Michaela Kirchgasser.

Gutova na padcu na ogrevanju v bolnišnici
Lara Gut se je poškodovala na ogrevanju pred popoldanskim kombinacijskim slalomom. Zdravniki po prvem pregledu sumijo, da si je poškodovala levo koleno, tekmovalko pa so s helikopterjem že prepeljali v bolnišnico, poroča STA.

Vonnova bi skrajšala slalomski del
Se je pa pred smukaškim delom tudi preko twitterja pritoževala Lindsey Vonn, saj so organizatorji zaradi napovedi slabega vremena prestavili smukaški del nižje, tako da imajo slalomistke na tej kombinaciji velikansko prednost. Vonnova se je, upravičeno, jezila: