Tina Weirather pri 30 letih zaključila kariero

Alpsko smučanje 26. Mar 20209:22 > 9:27
By: Francis Bompard/Agence Zoom

Osvajalka dveh malih kristalnih globusov v superveleslalomu, 30-letna smučarka iz Lichtensteina Tina Weirather je objavila, da je zaključila svojo tekmovalno kariero in to več kot 14 let po svojem prvem nastopu v avstrijskem Söldnu.

Hčerka smučarskih legend Hartija Weiratherja in Hanni Wentzel je želela, da se od karavane alpskega smučanja poslovi v italijanski Cortini d’Ampezzo, a je zaradi znane situacije zaradi koronavirusa in predčasnega konca sezone finale v Italiji odpadlo, kar pomeni, da je Tina Weirather svoje tekmovalno slovo doživela 29. februarja v italijanskem La Thuileju, kjer je osvojila 14. mesto v superveleslalomu.

To je bila njena 222. dirka v svetovnem pokalu, v katerem je zbrala 9. zmag in kar 41 uvrstitev na zmagovalni oder.

Od devetih zmag jih je Tina kar sedem osvojila v superveleslalomu, po enkrat pa je slavila v smuku in veleslalomu. Zadnjo zmago je dosegla leta 2018 v Crans Montani, v Cortini pa je lani zadnjič stala na stopničkah, v obeh primerih v super-Gju.

“Vse ima svoj konec, tako je tudi z mojo smučarsko kariero. Neizmerno sem uživala na tekmovanjih, hvaležna sem svojemu športu, Za vse to, kar sem danes, je zaslužno smučanje,” je dejala bronasta in OI 2018 ter svetovna podprvakinja 2017 v superveleslalomu.