Smuk v Aspnu zaradi slabih razmer prekinjen

Alpsko smučanje 3. Mar 202321:19 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty via Guliverimage

Prireditelji smuka za svetovni pokal v Aspnu so morali zaradi slabih razmer in na zahtevo tekmovalcev, ki so čakali na startu, po številki 24 prekiniti tekmovanje in rezultate razveljaviti.

Do takrat se je najbolj smejalo Norvežanu Adrianu Smisethu Sejerstedu, ki je bil na pragu svoje prve zmage v karieri. Norvežan je dobro izkoristil startno številko ena, za njim je bila proga zaradi slabše vidljivosti, vetra in pozneje tudi sneženja v zgornjem delu od tekmovalca do tekmovalca počasnejša. Praktično vsak smučar, ki je prišel v cilj, je bil počasnejši od svojega predhodnika in je samo zmajeval z glavo.

Drugi najboljši čas je do prekinitve imel Avstrijec Vincent Kriechmayr, trikratni zmagovalec letošnjih smukov, videti je bilo, da bo v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala nekoliko zmanjšal zaostanek za petkratnim zmagovalcem Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je zabeležil šesti čas.

Največji poraženec tekme bi bil zagotovo vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala in smukaški svetovni prvak Švicar Marco Odermatt, ki se je uvrstil na 14. mesto. Ko je s številko 14 prišel na cilj, je bil zadnji, a ga nato ni prehitel nihče, kar dobro kaže na to, kaj se je na tekmi dogajalo.

A Odermatta je rešil njegov rojak Justin Murisier, ki je na startu okrog sebe zbral tekmovalce, ki so se odločili, da nima smisla nadaljevati, z njimi se je strinjala tudi sodniška žirija, tako da so tekmo prekinili. Brez nastopa so ostali tudi vsi trije Slovenci, Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

V soboto naj bi bil v Aspnu še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!