Blažič odhaja, Blažič se vrača domov

Alpsko smučanje 8. Jun 202211:22 > 12:09 0 komentarjev
Jaka Blažič. Foto: Aleš Fevžer

Dober teden po zadnji tekmi sezone se zdi, da je slovo Jake Blažiča od Cedevite Olimpije le še vprašanje časa. Zanimivo pa je, da prestop sovpada s skorajšnjo vrnitvijo njegovega očeta Dušana Blažiča, in sicer v slovensko smučarsko reprezentanco.

“Ne morem komentirati,” je kmalu po tem, ko je kot kapetan dvignil pokal za naslov državnega prvaka, dejal Jaka Blažič in se tako odzval na govorice, da po treh sezonah zapušča Olimpijo. Javna skrivnost je, da ga v svojih vrstah želi turški prvoligaš in zmagovalec Fibinega evropskega pokala Bahcesehir, ki naj bi v prihodnje razpolagal z zavidljivo zajetnim proračunom. Do uradne naznanitve prestopa še ni prišlo, a zdi se, da bo veliko presenečenje, če se Blažič po nastopanju za Crveno zvezdo, Baskonio, Andorro in Barcelono ne bo podal še v peto tuje okolje.

In medtem ko 31-letni blejski Ljubljančan, ki bo že čez en teden na voljo reprezentančnemu selektorju Aleksandru Sekuliću, odhaja čez mejo, pa se domov po dolgih letih vrača Dušan Blažič. Uveljavljeni smučarski trener je nazadnje deloval na Japonskem, pred tem pa je pečat pustil tudi v slovenski reprezentanci (med drugim je bil tudi glavni trener ženske ekipe ob prebijanju Tine Maze, nazadnje pa v vlogi reprezentančnega direktorja) in kot vodja Elanove tekmovalne ekipe.

Dušan Blažič. Foto: Aleš Fevžer

V novi slovenski smučarski epizodi Blažiča čaka mesto trenerja v slovenski moški ekipi za tehnični disciplini. Tam bo imel glavno besedo še naprej Klemen Bergant, Blažič pa naj bi držal roko nad slalomskimi treningi.

Alpsko smučanje in košarko pa lahko v družinski zgodbi o Blažičih dopolnimo še z odbojko. S slednjo se namreč resno ukvarja 23-letna Pia Blažič. Nazadnje je igrala za Krim, pred tem pa za novogoriški GEN-I in kamniški Calcit. Zanimivo pa je, da je enega od sovjih največjih uspehov dosegla 17. 9. 2017. Medtem ko je Jaka s Slovenijo slavil na EuroBasketu, je bila sestra Pia z mlado odbojkarsko reprezentanco postala svetovna podprvakinja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!