Bo zima na Zlati lisici pokazala zobe?

Alpsko smučanje 3. Jan 202415:00 0 komentarjev
Sneg, zlata lisica, kranjska gora
Pred desetletjem jo je organizatorjem takole ponagajala debela odeja snega. Foto: Aleš Fevžer

Pred vrati je 60. Zlata lisica, ki jo letos znova gosti Kranjska Gora. Preverili smo, kakšne bodo ta konec tedna vremenske razmere, ko sta na sporedu veleslalom in slalom svetovnega pokala za dekleta. Kaže, da bo zima vendarle pokazala zobe.

Kljub skoraj spomladanskemu vremenu v zadnjem obdobju je z novim letom dele Slovenije vendarle pobelila sveža pošiljka snega. V Kranjski Gori ga je na progo zapadlo od 5 do 20 centimetrov, delovna ekipa pa je pod vodstvom vodje tekmovanja Janeza Slivnika pripravila tekmovalno progo, tako da tekmi nista ogroženi. Kaj pa vreme?

Kot je za Sportklub z Urada za meteorologijo in hidrologijo pojasnil Branko Gregorčič, organizatorje v naslednjih dneh čaka še nekaj dela. Napovedane so namreč nove padavine, ponagajal bo tudi dež: “Petkovo jutro bo na območju Kranjske Gore še precej jasno, temperatura v dolini bo predvidoma okoli -5, na pobočjih pa le malo pod 0 °C. V petek čez dan se bo pooblačilo, popoldne bo temperatura zraka predvidoma okoli 2 stopinji nad ničlo, občasno bo tudi rahlo deževalo.”

Dež bo prehajal v sneg

V noči na soboto se bodo padavine še okrepile, dež pa bo prehajal v sneg. “Predvidoma se bo meja sneženja spustila vse do doline. Do sobote zjutraj bo kot kaže zapadlo od 5 do 15 cm dokaj južnega snega. Sobota bo oblačna, še bo snežilo, morda bo v dolini padal dež s snegom.”

V Kranjski Gori so napovedali, da bodo morebitno novo snežno pošiljko zgolj odstranili. Sobotni veleslalom se bo sicer začel ob 9.30, drugi tek je na sporedu tri ure pozneje. Padavine naj bi se po trenutni napovedi sicer nadaljevale in ponehale šele v noči na soboto.

“Predvidoma bo do noči na nedeljo zapadlo še 5 do 15 cm snega. V nedeljo čez dan kaže na pretežno oblačno, a suho vreme. Nekoliko hladneje bo, čez dan bo v dolini temperatura okoli 0, nad 1000 m nad morjem pa malo pod ničlo,” je pojasnil Gregorčič.

60. Zlata lisica, Podkoren/Kranjska Gora

Sobota, 6. 1.

9.30: start 1. teka VSL

12.30 : start 2. teka VSL

Nedelja, 7. 1.

9.30: start 1. teka SL

12.30: start 2. teka SL

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!