Lisičji orkester na varni strani

Alpsko smučanje 3. Jan 20249:16 0 komentarjev
Priprava proge na 60. Zlato lisico. Foto: Sloski

Kranjskogorski organizatorji Zlate lisice so ob podaljšanem prazničnem koncu tedna opravili ključna dela na podkorenski tekmovalni progi. Posledično večjih skrbi za izvedbo veleslaloma in slaloma svetovnega pokala za dekleta ob koncu tedna ne bi smelo biti.

Za Kranjsko Goro je vendarle napovedana večja ohladitev, a bo ta prišla z rahlo zamudo, bržčas šele v prihodnjem tednu. In čeprav Gorenjcem vremenske razmere v decembru in v prehodu na januar res niso bile naklonjene, pa je proga za 60. Zlato lisico že danes pripravljena do te mere, da tekmovanje ne bi smelo biti ogroženo.

Delovna ekipa je pod vodstvom vodje tekmovanja Janeza Slivnika v začetku tedna progo, na kateri je zapadlo med 5 do 20 centimetrov novega snega, utrdila in dodatno prepojila z vodo. Morebitno novo snežno pošiljko bo dobro uigran orkester zgolj odstranil.

Pestro je te dni tudi v okolici proge. Delavci postavljajo ograje, ciljni prostor, omejitvene ograde … ”Logistika stoji. Od medijskega središča do ostalih šotorov. Vse poteka po časovnici. Le na vreme nimamo vpliva. Trenutno kaže na kombinacijo dežja in snega,” ob pogledu v nebo pravi generalni sekretar organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič.

60. Zlata lisica, Podkoren/Kranjska Gora

Sobota, 6. 1.

9.30: štart 1. teka VSL

12.30 : štart 2. teka VSL

Nedelja, 7. 1.

9.30: štart 1. teka SL

12.30: štart 2. teka SL

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!