Faivre zmagal v Banskem, Kranjec odličen šesti

REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

V Bolgariji je prišel na vrsto še drugi veleslalom tega konca tedna. V Banskem se je za nove stopničke in točke svetovnega pokala spopadlo 59 tekmovalcev, med njimi tudi dva Slovenca, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Po prvem teku razlike med tekmovalci niso bile tako majhne kot pred 24. urami. Vodilno mesto je zasedal Francoz Mathieu Faivre (1:11.45), drugi je bil Švicar Loic Meillard, ki je zaostal 0.42 sekunde, tretji pa Francoz Alexis Pinturault, ki je za najhitrejšim zaostal 0.79 sekunde.

Odličen nastop je uspel Kranjcu, ki si je priboril izjemno izhodišče za napad v finalu. Z zaostankom 0.86 sekunde se je namreč uvrstil na četrto mesto. Žal pa se je vožnja ponesrečila Hadalinu, ki je po zaslugi izjemnega včerajšnjega nastopa startal z boljšo startno številko, kot na minulih tekmah, to je s številko 27. Začel je dobro, na polovici proge pa se mu je pripetila večja napaka, zaradi katere do konca ni več našel pravega ritma. V cilju je zaostal 4.44 sekunde, prišel na 24. mesto, na koncu pa zdrsnil na 36.

Žan je v drugo nastopil v času vodstva Švicarja Marca Odermatta. Z zgornjem delu proge je v primerjavi s tekmecem nekaj izgubil na času, v nadaljevanju pa mu je uspelo zaostanek nekoliko zmanjšati. Ob prihodu čez ciljno črto je zasedel četrto mesto, s čimer si je že zagotovil odličen končni rezultat.

Pinturault je nato prišel na drugo mesto s šestimi stotinkami zaostanka za Odermattom, Meillard je zasedel mesto za našim smučarjem, Faivre pa je svojo nalogo opravil brezhibno in tako prišel do zmage. Kranjec je tako zasedel vrhunsko šesto mesto in poskrbel za dobro popotnico za Kranjsko Goro, ki bo tekmi svetovnega pokala gostila 13. in 14. marca.

Klemen Bergant: ”Seveda danes smo zadovoljni z Žanom, v prvem teku je bil že zelo podoben samemu sebi, imel je dva super odseka. Počasi se sestavlja. Zdaj bo malo predaha in bomo lahko malo trenirali in mislim, da bo v Kranjski Gori pripravljen, da bo pokazal svoje najboljše smučanje. Danes so bili pogoji malo drugačni, kot včeraj. Štefan se v njih ni znašel. Temu primeren je v takšni konkurenci tudi rezultat. Generalno pa smo s tekmama včeraj in danes zadovoljni. Včeraj je bil Štefan prvič med deset, danes Žan na šestem mestu, to je lepa popotnica za domače tekme.”

Komentari

Vaš komentar