Ilka bo nastopila na Zlati lisici v Kranjski Gori

Alpsko smučanje 11. Jan 202116:45 0 komentarjev
SZS

Tekmi v St. Antonu sta pustili mešane občutke. Dober smukaški nastop Ilke Štuhec in igra stotink je preprečila uvrstitev na zmagovalni oder, sledil pa je odstop na izjemno zahtevni superveleslalomski postavitvi.

A časa za razmišljanje o tem, kaj je bilo, ni veliko, saj se sezona nadaljuje. Ilka Štuhec se je z ekipo odločila, da nastopi tudi na domači Zlati lisici četudi je ta prestavljena v Kranjsko Goro.

Zlata lisica je moja domača tekma, tudi če se preseli iz Maribora v Kranjsko Goro. Zato hočem nastopiti. Res je, urnik je naporen, zdaj se resnično začenja “hitra sezona” s tekmami smuka in superveleslaloma, ampak na Zlati lisici si želim nastopiti vsako sezono. S tem želim podpreti tudi organizatorje, ki jih veliko osebno poznam in vem, kako si prizadevajo za izvedbo tekme, to morda narediti še bolj zanimivo in opozoriti, da je Slovenija pomemben sestavni del urnika Svetovnega pokala v alpskem smučanju,” razloge za odločitvijo o prihodu in tekmovanju na Zlati lisici pojasnjuje smukaška svetovna prvakinja in dodaja: “Škoda, da ne bo gledalcev, a tako pač je, moramo poskrbeti za zdravje in varnost. Upam in verjamem, da bodo kmalu znova na tekmah.

V St. Antonu potrditev, da je v smuku med najboljšimi na svetu

Le nekaj stotink zaostanka do 3. mesta je po uspešnih nastopih v Val d’Iseru dokaz, da Štuhčeva lahko v smuku odkrito razmišlja o najvišjih mestih. Letos je bila na treh tekmah 4., 6. in 7.

Superveleslalom je bil v St. Antonu zahteven, o čemer priča tudi 18 smučark, ki niso prišle do cilja ali zgrešile/povozile vratca in bile diskvalificirane. “Postavitev je bila težka, ni kaj drugega za reči. Z njo se že od starta nekako nisem spoprijateljila. Kjer je bilo treba vzeti več prostora, ga nisem, kjer to ni bilo potrebno, sem ga. Nič ni šlo po načrtu. Po napaki višje sem skušala na delu, kjer je prišlo do odstop,a nekaj nadoknaditi z bolj direktno linijo, vendar sem, ko sem bila v zraku, ugotovila, da se ne bo izšlo,” je dogajanje in svojo vožnjo opisala Štuhčeva.

Vir: http://www.ilka.si/

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!