Ilka Štuhec se je oglasila po bližnjem srečanju z ograjo

Alpsko smučanje 14. Jan 202314:27 3 komentarji
Foto: Guliverimage

Prvi tekmovalni dan v novem letu se za Ilko Štuhec ni končal po načrtih. V St. Antonu, kjer bi moral biti danes smuk, a so zaradi neizvedbe treninga izpeljali superveleslalom, je Mariborčanka v drugem sektorju naredila napako in po preširoki liniji zadela v ograjo. Iz Avstrije je sporočila, da se počuti v redu in bo na startu iste discipline tudi jutri.

“Po bližnjem srečanju z ograjo sem živa in zdrava, mogoče samo malo pretegnjena. Do napake je prišlo, ker sem izbrala zelo agresivno linijo na vhodu v lok, sem se ’vrgla noter’. Nisem imela dobre opore, ko sem videla, da grem proti zunanjim vratom, sem se umaknila kolu, a zadela v ograjo. Hvala bogu je po prvi oceni in občutkih vse v redu. Verjamem, da ko bo adrenalin spustil, bo kakšna mišica zategnjena, a generalno gledano sem v redu,” je iz St. Antona sporočila Ilka Štuhec.

Štajerka, ki je na zadnji smukaški tekmi pred novim letom v St. Moritzu po več kot dveh letih spet stopila na zmagovalni oder, je bila ena od 16 tekmovalk, ki danes niso prišle do cilja. Med njimi je bila tudi Italijanska Sofia Goggia. A na srečo napaka Slovenke ni bila prevelika, padec pa ne prehud. 32-letnica bo tako znova v tekmovalnem ritmu že jutri, ko bo avstrijsko smučišče gostilo še en superveleslalom (začetek ob 11.30).

Padec Sofie Goggie. Foto: Guliverimage

To je potrdila tudi njena mama in trenerka Darja Črnko: “Vsekakor je načrt, da Ilka jutri nastopi. Ne razmišlja o tem, da ne bi. Ko se bo telo ohladilo, bomo videli, kako bo. Pogledali smo posnetek padca, ki ne izgleda najlepše. Ampak ona se pogumno pripravlja na jutri. Nastopila bo, ali z bolečinami ali brez, pa bomo videli.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje