Ilka Štuhec z lepotno napako odpihnila konkurenco

Alpsko smučanje 24. Feb 202312:231 komentar
Ilka Štuhec
Foto: Guliverimage

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je bila najhitrejša na današnjem uradnem treningu smuka pred sobotno tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani v Švici. Štuhec se je na progo pognala s številko devet in s časom 1:26,75 za kar 91 stotink sekunde prehitela do takrat vodilno domačinko Laro Gut-Behrami. Tretja, Američanka Isabella Wright, je za danes zelo hitro Slovenko zaostala že 1,22 sekunde. Vse tri najhitrejše smučarke so ena vratca izpustile. Današnji uradni preizkus smukaške proge je bil prvi in edini pred sobotno tekmovalno preizkušnjo v smuku.

Četrtkov trening so odpovedali zaradi pretoplega vremena, ki je zmehčalo snežno podlago. V Crans Montani sta v soboto in nedeljo načrtovana smuk in superveleslalom. Začetek obeh tekem je ob 11. uri.

Edina slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah alpskega smučanja v posebnem seštevku discipline zaseda drugo mesto. Boljša je zgolj Italijanka Sofia Goggia, ki ima 108 točk prednosti pred Mariborčanko.

“Današnji trening je bil precej dober. Razen enega zavoja sem odpeljala linijo, ki sem si jo zamislila. Poizkusila sem napadati in biti hitra. Bomo videli, kaj se bo zgodilo jutri. Podlaga je precej neenakomerna, na nekaterih delih trda, zimska, tam, kjer dlje časa sije sonce na progo pa je nekaj mehkejših zavojev, na kar se je potrebno pripraviti. Odziv smuči traja dlje in na to sem moramo prilagoditi. Težko je reči, kaj bo jutri, organizatorji se zelo trudijo, ampak razmere so nepredvidljive. Želim si, da bo tekma čim bolj enakovredna za vse,” je po preizkusu prog povedala Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec; FOTO: REUTERS/Leonhard Foeger via Guliverimage

Goggia današnjega treninga ni končala in je odstopila. Švicarka Jasmine Flury, presenetljiva zmagovalka smuka na SP v Meribelu, je trening končala na 21. mestu (+2,40).

Na startu ni bilo vodilne smučarke v skupnem seštevku svetovnega pokala Američanke Mikaele Shiffrin.

Komentari

Vaš komentar