Ilko v težkih časih razveselili prav posebni navijači

Alpsko smučanje 13. Jan 202416:17 0 komentarjev
Ilka Štuhec. Foto: Jure Banfi

Slovenska specialistka za hitre discipline Ilka Štuhec je strnila misli po 12. mestu na smuku v Zauchenseeju.

Pričakovanja pred sezono so bila visoka, rezultati za zdaj ne izstopajo iz povprečja. V slednjo kategorijo spada tudi 12. mesto Ilke Šuhec na smuku v avstrijskem Zauchenseeju, ki ga je dobila letos sijajna Italijanka Sofia Goggia.

V sezoni, ko so tekme hitrih disciplin za dekleta odpadala kot po tekočem traku, najboljši rezultat Mariborčanke ostaja 5. mesto iz Val d’Isera, po današnji preizkušnji pa so slovensko šampionko prevevali mešani občutki.

“Današnji dan je bil dokaj dober obliž na včerajšnji slabši trening. Nekaj delov je bilo zelo dobrih, nekaj pa je bilo tudi morda ne najboljših zavojev. Tisto dobro bom vzela s seboj, težko je vse spremeniti čez noč. Današnji dan je bil korak v pravo smer. Jutri pa je nov dan in nova tekma. Danes sem dokaj zadovoljna z rezultatom, še bolj pa s tem, da so znova po dolgem času prišli na tribune moji kurenti. Lepo jih je bilo videti, še posebej, ko ne gre vse po načrtu in je na trenutke težko. Hvaležna sem jim za to podporo,” se je najzvestejšim navijačem zahvalila ta čas najboljša slovenska alpska smučarka.

Naslednjo priložnost za dokazovanje bo imela Mariborčanka že jutri, ko bo na istem prizorišču na sporedu superveleslalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!