Norveški zvezdnik po grozovitem padcu že končal sezono

Alpsko smučanje 13. Jan 202415:36 0 komentarjev
Aleksander Aamodt Kilde
Foto: Profimedia

Aleksander Aamodt Kilde je po hudem padcu na smuku v Wengnu že končal s sezono. Norvežan je po padcu obležal, odpeljati so ga morali s helikopterjem.

Norvežan že na startu današnjega smuka ni bil stoodstoten, mučil ga je namreč prehlad.

Vseeno je bil Aamodt Kilde dobro na progi. Boril se je za tretje mesto, a v cilj ni prišel. Zmanjkalo ga je tik pred njim. Naredil je napako, ki ga je stala veliko, saj je s tem že konec sezone za enega najboljših smukačev v karavani.

Dan po poškodbi Alexisa Pinturaulta, je tako s sezono končal še en vrhunski smučar.

Smučarji, ki so že končali sezono:

Alexis Pinturault, Marco Kohler , Marco Schwarz, Broderick Thompson, Maria Therese Tviberg, Elisabeth Reisinger, Anja Oplotnik, Nina Ortlieb, Mathieu Favre …

Kilde, lani dobitnik malega kristalnega globusa v smuku in zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala 2020, v sončnih razmerah med vožnjo pri vrtoglavih 145 km/h ni uspel nadzorovati skoka v zaključku proge.

31-letnik je grdo padel, pristal je v zaščitni ogradi in obležal. Utrpel je odprt zlom spodnjega dela leve noge, poroča avstrijski ORF. Po njega je moral priti helikopter.

Aleksander Aamodt Kilde
Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Profimedia

“Trije dnevi smučanja tukaj, da se končajo z najdaljšim (smukom), je preveč, veliko preveč,” je po ogledu Kildejevega padca dejal drugouvrščeni Francoz Cyprien Sarrazin, ki je bil kritičen do zgoščenega koledarja.

“Ko vidiš Kildeja, ki je eden najmočnejših med nami, da tako pade, to ni normalno,” je še dodal Francoz.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!