Sarrazin v trilerju hitrejši od Schiederja in Odermatta

Alpsko smučanje 19. Jan 20249:46 > 12:58 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Prvega od dveh smukov v slovitem Kitzbühelu je po pravi drami dobil Francoz Cyprien Sarrazin. Na Streifu so bile v boju za zmago izjemno majhne razlike, v pol sekunde se je zvrstilo pet tekmovalcev. Drugi je bil Florian Schieder in tretji Marco Odermatt. Točke je osvojil en Slovenec od treh na startu, Miha Hrobat je bil 27. (+2,07).

Drama se je v Kitzbühelu začela z nastopom Marca Odermatta. Švicar se je s Streifom spopadel kot deseti po vrsti. Potem ko si je na začetku pridobil že skoraj pol sekunde naskoka, je v nadaljevanju proti Cameronu Alexandru izgubljal, a vendarle uspel skozi cilj pripeljati kot prvi z 12 stotinkami naskoka. Za njim je Američan Ryan Cochran-Siegle zaostal zgolj stotinko!

Sledil je Italijan Florian Schieder, ki je s fantastičnim nastopom prevzel vodstvo, Odermatta je prehitel za 0,29 sekunde. Vse oči so bile nato uprte v Francoza Cypriena Sarrazina. Upravičeno, saj je morda prvi favorit današnjega smuka nadaljeval triler v Kitzbühelu in za 0,07 sekunde skočil pred Schiederja.

Odermatt ostaja prvi v smukaškem seštevku (436 točk), a je Sarazzin pošteno zmanjšal zaostanek in je za Švicarjem le še 26 točk. Tretji je Dominik Paris, ki zaostaja 167 točk.

Miha Hrobat se je kot prvi od treh Slovencev s progo spopadel s št. 23 in za Francozom zaostal 2,07 sekunde, osvojil le štiri točke za 27. mesto. Martin Čater je za las zgrešil uvrstitev med najboljših 30, na 31. mestu je bil 2,19 sekunde za zmagovalcem. Nejc Naraločnik je osvojil predzadnje 52. mesto (+3,97) med uvrščenimi smučarji.

V Kitzbühelu bo drugi smuk in skupno sedmi od 12 v sezoni na sporedu že v soboto, medtem ko v nedeljo tradicionalno sledi še slalom.

Smuk v Kitzbühelu – končni rezultati

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!