Kilde nadaljuje smukaško prevlado, Hrobat dober 16.

Martin Čater. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty

V Lake Louisu so izpeljali prvi moški smuk v sezoni 2022/23. Aleksander Aamodt Kilde je nadaljeval odlične smukaške predstave iz pretekle sezone in se znova povzpel na vrh. Miha Hrobat je presenetil z visoko startno številko in zasedel končno 16. mesto, Martin Čater je končal na 20. mestu.

Aleksander Aamodt Kilde je na koncu zgolj za 6 stotink sekunde ugnal Avstrijca Daniela Hemetsbergerja. Tretji je smuk končal vsestranski Švicar Marco Odermatt, najboljši smučar lanske zime, ki je zaostal za le 10 stotink sekunde. Odermatt, ki je zmagal na prvem veleslalomu sezone v Söldnu, sicer ostaja na mestu vodilnega po dveh izpeljanih tekmah.

Med prvo peterico sta se prebila še Avstrijec Matthias Mayer, peto mesto je zasedel Švicar Beat Feuz.

Na smuku so trije Slovenci. Najboljši je bil na 16. mestu Miha Hrobat, ki je startal kot 52. in dokazal, da se tudi z visoko startno številko da smučati. Premagal je tudi svojega reprezentančnega kolega Martina Čartra, ki je na koncu zasedel 21. mesto. Nejc Naraločnik je končal kot 55.

Nevsakdanja smola se je pripetila zmagovalcu smuka v Lake Louisu leta 2013 Italijanu Dominiku Parisu. Parisu, ki je v svetovnem pokalu zbral 17 smukaških zmag, se je v enem od zavojev odpela smučka. Z eno smučko na nogi se je nekako zapeljal do zaščitne ograje. Ostal je brez uvrstitve, a je imel tudi srečo v nesreči, saj ni padel.

V Lake Louisu bo v nedeljo na sporedu še prvi superveleslalom v novi sezoni.

Trenutni vrstni red:

1. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 1:47.98
2. Daniel Hemetsberger (Avt) + 0.06
3. Marco Odermatt (Švi) + 0.10
4. Matthias Mayer (Avt) + 0.37
5. Beat Feuz (Švi) + 0.63

16. Miha Hrobat (Slo) + 1.75

21. Martin Čater (Slo) + 2.08

55. Nejc Naraločnik (Slo) + 4.37

Slovenci v Lake Louisu:

21. Martin Čater

52. Miha Hrobat

59. Nejc Naraločnik

Komentari

Vaš komentar