Ledeniško vabilo Žanu Kranjcu

Alpsko smučanje 13. Okt 202213:23 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti via Guliver

Razširjena delegacija vodstva svetovnega pokala je po ogledu proge ne ledeniku Rettenbach prižgala zeleno luč za tradicionalno dvojno veleslalomsko odprtje smučarske sezone.

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec te dni formo pili na ledeniku Schnalstal. Tam ga je “ujela” tudi novica o potrjeni prvi tekmi sezone. Rettenbach nad Söldnom je namreč uspešno prestal letošnjo prvo snežno kontrolo FIS. Izpeljala sta jo novi direktor moških tehničnih preizkušenj Jani Hladnik, ki se je iz ruske reprezentance preselil pod okrilje Mednarodne smučarske zveze, in pa dolgoletni prvo mož ženskih tehničnih tekem Markus Mayr. Po njunih zagotovilih so pogoji na progi odlični, zdaj upata le na ugodno vremensko napoved.

Poleg olimpijskega veleslalomskega podprvaka bo slovenske barve na nedeljski tekmi branil tudi Štefan Hadalin. Bolj negotova je slovenska ponudba za sobotno žensko tekmo. Medtem ko Tine Robnik zaradi nedavne poškodbe zanesljivo ne bo na štartu, pa je nekaj negotovosti tudi okrog Mete Hrovat. Za točke pa se bosta zanesljivo potegovali Ana Bucik in Neja Dvornik.

Svetovni pokal 2022/23: Sölden

Sobota (22. 10.): ženski veleslalom, 10.00/13.05

Nedelja (23. 10.): moški veleslalom, 10.00, 13.00

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!