Mikaela Shiffrin ostaja v ZDA

Alpsko smučanje 9. Nov. 20219:56 > 12:111 komentar
Delite:
Mikaela Shiffrin

Iz tabora najboljše ameriške alpske smučarke Mikaele Shiffrin so sporočili, da bo zmagovalka uvodne preizkušnje nove sezone zanesljivo izpustila paralelno preizkušnjo v Lechu.

Zmagovalka kar sedemdesetih tekem svetovnega pokala Mikaela Shiffrin se je ob koncu tedna v koloradskem smučarskem središču Copper Mountain vrnila na smuči. Novica, ki v začetku novembra ne bi smela biti izstopajoča, a ob Američankinih težavah s hrbtom, zaradi katerih vse od oktobrske zmage v Söldnu ni normalno trenirala, je slika drugačna.

Večkratna svetovna in olimpijska prvakinja bo ta teden vseeno ostala v ZDA. Iz njenega tabora so namreč sporočili, da v soboto zanesljivo ne bo nastopila v Lechu, kjer bo na sporedu paralelna preizkušnja.

Čeprav o nadaljevanju sezone trener Mike Day v pogovoru za AFP ni konkretno govoril, pa je precej bolj realna vrnitev v Evropo prihodnji teden, ko bo Levi na Finskem gostil dvojni slalomski program.

Pred dnevi je sicer Mikaela Shiffrin govorila o tem, da je pod vprašajem predvsem njen nastop na hitrostnem odprtju sezone v Lake Louisu (3. – 5. 12.), pred tem pa namerava nastopiti na edinem ameriškem tehničnem dvojčku v Killingtonu.

Tudi brez branilke zmage

Je pa danes nastop odpovedala tudi lanska zmagovalka v Lech/Zürsu Petra Vlhova, ki se želi po poročanju slovaškega portala Aktuality.sk v celoti posvetiti naslednjima tekmama v finskem Leviju. Tam bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma.

Komentari

Vaš komentar