Nova poškodba v slovenskem smučarskem taboru

Alpsko smučanje 14. Okt 202210:23 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Kot vse kaže, ima hudič v slovenski smučarski reprezentanci številčen podmladek. Vsega en teden pred prvo tekmo nove sezone se je namreč poškodovala še dvakratna zmagovalka tekem svetovnega pokala Andreja Slokar.

“Nisem več smučarka brez oprijemljivih rezultatov. Imam dve zmagi. Posledično pričakujem več. Tudi okolica pričakuje več. Res je, tekma je še vedno tekma. A pričakovanja mene in okolice so drugačna,” nam je v obsežnem intervjuju pretekli teden, ko smo skupaj pogledovali proti sezoni 2022/23, dejala zadnja slovenska zmagovalka tekme svetovnega pokala Andreja Slokar. Delovala je motivirano, vedro, samozavestno. Vsega nekaj dni pozneje je slika povsem drugačna. Z južnotirolskega ledenika Schnalstal oziroma Val Senales se namreč osem dni pred prvo tekmo nove zime vrača predčasno.

“Andreja Slokar je na današnjem treningu padla in si poškodovala levo koleno. Trenutno je na poti v bolnišnico v Merano, kjer ji bodo opravili magnetno resonanco. Po pregledu se bo takoj odpravila v Slovenijo na nadaljnje preiskave,” so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije in dodali, da bodo o tem, za kakšno poškodbo natančno gre, medije in javnost obvestili, ko bo znanih več podrobnosti.

V pretekli sezoni je dobila eno paralelno in eno slalomsko preizkušnjo.  Foto: Guliverimage

Prav v četrtek sta sicer novi direktor moških tehničnih preizkušenj, Slovenec Jani Hladnik, ki se je iz ruske reprezentance preselil pod okrilje Mednarodne smučarske zveze, in pa dolgoletni prvi mož ženskih tehničnih tekem Markus Mayr po ogledu proge na ledeniku Rettenbach nad Söldnom uradno prižgala zeleno luč za uvodni veleslalomski preizkušnji sezone 2022/23 (22. in 23. oktober). Zdi se, da bo 24-letna Ajdovka odprtje, na katerem se bodo predstavili Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Ana Bucik in Neja Dvornik, spremljala le v neposrednem televizijskem prenosu.

Ko ima hudič mlade …

Poškodba kolena Andreje Slokar je zgolj nova vrstica na seznamu slovenskih smučarskih zdravstvenih težav. Že minuli teden smo namreč poročali o tem, da najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat še vedno čuti posledice marčevske poškodbe kolena, tako vadi po prilagojenem programu, njen nastop v Söldnu pa visi v zraku. Ledeniškega odprtja pa se zanesljivo ne bo udeležila Tina Robnik, ki si si je pretekli mesec zlomila kost v kolenu. Še daljšo brado ima huda poškodba noge smukaškega specialista Boštjana Klineta. Mariborčan utegne izpustiti kar celotno sezono.

Slalomska specialistka z dobrim občutkom tudi za veleslalom se je sicer v zadnjih letih podpisala pod zgodbo o meteorskem vzponu. Potem ko se je že znašla na robu upokojitve, se je ekspresno prebila v svetovni vrh. Leta 2021 je bila druga smučarka in prva slalomistka evropskega pokala. Prebila se je v prvo jakostno skupino svetovnega pokala v slalomu in med najboljšo trideseterico v veleslalomu. Slavila je dve zmagi na tekmah najvišje ravni in se še sedemkrat prebila med deseterico. Na veliki tekmovanjih je bila peta na ZOI 2022 v Pekingu in prav tako peta na SP 2021 v Cortini d’Ampezzo, zato je bila želja po prvi kolajni na SP 2023 povsem naravna in upravičena.

“Do sebe sem izjemno stroga. Ko ne dosežem zastavljenega in pričakovanega, čutim veliko razočaranje. Koraki, ki sem ji delala, so se mi pogosto zdeli premajhni. Zaradi tega sem letos spremenila svoj pogled na smučanje. Začela sem ceniti pot. Poglejte, v zadnjih treh letih mi je uspel velik preskok, a ga nisem znala ceniti. Želim spoštovati pot, ne le cilje,” je razmišljala v že omenjenem intervjuju pred novo sezono, na katero se je vnovič pripravljala pod vodstvom trenerja Boštjana Božiča, njen tabor pa je okrepila še nekdanja slalomska kraljica Špela Pretnar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!