Ob vožnji z motokrosom zlomil gleženj

Alpsko smučanje 7. Maj 202114:56 > 16:11 0 komentarjev
Henrik Kristoffersen. Foto: Guliverimage

Norveški alpski smučar Henrik Kristoffersen je med vožnjo z motokrosom padel in si zlomil gleženj. Počivati bo moral od štiri do šest tednov.

Kristoffersen se je komaj vrnil na treninge po sezoni za pozabo, najslabši v karieri od prve zmage leta 2014, že ga je ustavila poškodba. Le dve zmagi je dosegel v svetovnem pokalu v minuli zimi, verjetno ga ni zadovoljila niti bronasta kolajna na svetovnem prvenstvu v Cortini d’Ampezzo. Zagotovo je pričakoval več v predolimpijskem letu, zdaj so seveda vsi cilji že usmerjeni v Peking 2022.

A priprave na ta cilj so se začele na najslabši način. Padel je med vožnjo motokrosa, ki mu sicer v poletnih mesecih na treningih predstavlja veliko strast. Ob tem si je zlomil levi gleženj in bo moral počivati od štiri do šest tednov, na srečo pa ne bo potrebna operacija.

“Zlomil si je gleženj, ki bi ob skokih trpel velik pritisk, močno bi ga bolelo. Zato je bolje, da zdaj, ko tako ali tako ne moremo trenirati na snegu, naredi premor in bo potem povsem pripravljen,” je dejal Henrikov oče Lars Kristoffersen. Načrt je, da se bo dobitnik treh malih kristalnih globusov (enega veleslalomskega in dveh slalomskih) na sneg vrnil na sredi avgusta, odmor od treningov pa bo zdaj preživel doma na Norveškem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!