Odpisani Klemen Kosi se vrača

Alpsko smučanje 15. Dec 202219:36 0 komentarjev
Klemen Kosi v Val Gardeni znova na tekmi svetovnega pokala. Foto: Profimedia

Potem ko je pred dnevi nastopil na superveleslalomih nižje ravni, bo Klemen Kosi v Val Gardeni dočakal tudi vnovičen start na tekmi svetovnega pokala.

Kmalu bosta minili dve leti od druge hude poškodbe Klemna Kosija. Obakrat jo je skupil v Bormiu, nazadnje 27. 12. 2020, ko si je strgal vezi in poškodoval meniskus desnega kolena. Ob mukotrpnem vračanju je letos ostal brez mesta v reprezentančni ekipi svetovnega pokala, tako da je v preteklih mesecih treniral v lastni režiji. Zadnji del priprav na tekmovalno vrnitev je opravil v ameriški zvezdni državi Kolorado, kjer je minuli teden prvič po skoraj dveh letih tudi tekmoval.

Udeležil se je dveh superveleslalomov severnoameriškega pokala ter v konkurenci manj uveljavljenih ameriških in kanadskih tekmovalcev zasedel deveto in dvanajsto mesto. Ob vrnitvi v Evropo se je nato 31-letni Mariborčan, ki je vmes zamenjal tudi proizvajalca smuči (od Atomica k Rossignolu), po dogovoru z vodstvom reprezentance preselil v Val Gardeno. V petek bo tako v družbi Martina Čatra in Mihe Hrobata nastopil na superveleslalomski tekmo svetovnega pokala.

Od njegovega zadnjega nastopa na najvišji tekmovalni ravni je minilo kar 727 dni. Še precej daljšo brado pa ima zadnja uvrstitev med dobitnike točk. Osvojil jih je namreč 7. 3. 2020.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!