Po zlomu noge Kline že doma, operacija kmalu

Alpsko smučanje 14. Apr 202210:16 0 komentarjev
Foto: Sammy Minkoff Agency via Guliver

S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so sporočili, da je slovenski smukač Boštjan Kline po zlomu noge na treningu v Selli Nevei v Italiji že v domovini. Čez teden dni ga čaka operacija, nato pa okrevanje v domači oskrbi.

Po zmagi v smuku in superveleslalomu na državnem prvenstvu je slovenski smukač Boštjan Kline v zaključku olimpijske sezone na ponedeljkovem treningu doživel grd padec. Kot so sporočili s krovne zveze, si je 31-letni Mariborčan ob tem zlomil desno golenico.

Po poškodbi je bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico v Videm, kjer so opravili zunanjo stabilizacijo noge in ga pripravili za prevoz v Slovenijo. Zdaj je že doma, včeraj pa je opravil pregled v Univerzitetnem Kliničnem Centru pri zdravniku Brinu Štabucu.

Pred Štajercem je zdaj teden dni počitka, da se zacelijo mehka tkiva, nato pa ga čaka operacija. “Počutim se dobro in ne čutim preveč bolečin. Upam, da se čim prej vrnem na sneg, vendar moram najprej počakati na operacijo, po kateri bo znan potek rehabilitacije,” je o svojem stanju dejal Kline. Zanj to sicer ni prva poškodba v karieri, med drugim si je leta 2013 v Čilu huje poškodoval koleno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!