Predsedničin šopek ni omilil razočaranja

Neja Dvornik Nataša Pirc Musar
Foto: MaPa

Neja Dvornik si osebnega praznika vsekakor ne bo mogla spominjati po rezultatskem presežku. Veleslalomski del Zlate lisice je namreč končala že po prvi vožnji, a ob tem z rojstnodnevno čestitko predsednice države.

S šopkom rož v rokah je predsednica države Nataša Pirc Musar v deževnem Podkorenu potrpežljivo čakala na smučarke z višjimi štartnimi številkami. Šopek je bil namenjen slovenski reprezentantki Neji Dvornik, ki je prav danes dopolnila 23 let. “Lepa gesta,” se je ob tem nasmehnila Korošica, ki pa vendarle ni mogla skriti razočaranja po ponesrečeni predstavi. Z zaostankom 4,59 je bila namreč, tako kot tudi rojakinji Andreja Slokar in Nika Tomšič, prepočasna za finalno vožnji.

“Nikakor ne morem biti zadovoljna. Veleslalom mi je končno začel ‘leteti’. Tudi na treningih se dobro počutim. Potem pa pride tekma z razmerami, ki otežijo smučanje. Nisem našla prave smeri. A ena vožnja še ne pomeni, da ne znam smučati. Jutri je nov dan,” se je tolažila nekdanja mladinska svetovna prvakinja, ki je tokrat s 54. mestom prekinila niz treh zaporednih uvrstitev med dobitnice točk.

Denis Šteharnik in Neja Dvornik. Foto: Aleš Fevžer

Vseeno je ob tem pohvalila tudi organizatorje. “Pričakovale smo še slabše razmer. V danih razmerah so organizatorji iztržili maksimum. Toda to so razmere ob katerih bi trening odpadel. Gre za neobičajno podlago, ki jo redko občutimo. Treba se je prilagoditi. Jaz se nisem znala,” je priznala Neja Dvornik, ki je, kot tudi vse tekmice, ostala brez ogrevalne vožnje, tako da je telo dokončno zbudila na sobnem kolesu.

Ob zgodnje slovesu od ciljne arene je že pogledala proti nedelji in izzivu v slalomu. “Od sebe pričakujem, da pokažem, kar znam. Da ne bo nekega polovičarstva,” pravi varovanka trenerja Denisa Šteharnika in dodaja: “Prišla sem do točke v karieri, ko se je treba odločiti, kako naprej. Obstati ali narediti ključen korak naprej. Ni tako preprosto, kot se sliši. Jaz sem se odločila za korak naprej. Imam tudi že nekaj rezultatskih tekem, nato pa pride takšna tekma. Verjamem v boljši jutri.”