Prvi dan 60. Zlate lisice: kanadsko slavje, slovensko razočaranje

Alpsko smučanje 6. Jan 202413:23 > 13:23 0 komentarjev
Valerie Grenier
Foto: Aleš Fevžer

Na veleslalomski preizkušnji jubilejne 60. Zlate lisice se zmage v Kranjski Gori veseli Valerie Grenier, s čimer je ponovila lanski uspeh. Na odru za zmagovalke sta ji družbo delali še Švicarka Lara Gut Behrami in Italijanka Federica Brignone. Slovenke so razočarale – v finale se je uvrstila samo Ana Bucik, ki pa je v drugi vožnji ob prihodu na ciljno strmino zdrsnila in odstopila. Jutri bo v Zgornjesavski dolini še slalom.

Še drugo leto zapored je zmagovalka kranjskogorskega veleslaloma za Zlato lisico Valerie Grenier. Kanadčanka je bila po prvi vožnji na četrtem mestu, v finalu pa je sploh v zaključku proge, ki jo je postavil njen trener, napadla na vse ali nič in dobila vse. Za še drugo zmago v karieri je za 37 stotink premagala Švicarko Laro Gut Behrami in za 51 stotink Italijanko Federico Brignone. Zadnja je, tako kot vodilna po prvi vožnji Slovakinja Petra Vlhova, v drugo izgubila nekaj mest. Vlhova je končala kot četrta, še slabše pa je nastopila njena velika tekmica Mikaela Shiffrin, ki je končala šele na devetem mestu.

V meglo in dež zavita proga v Podkorenu ni prinesla veselja v slovenski tabor. V finale se je od četverice uvrstila samo Ana Bucik, ki pa po 19. času v prvo ni prišla do cilja. Novogoričanka je ob vhodu na ciljno strmino zdrsnila in odstopila. Andreja Slokar, Neja Dvornik in Nika Tomšič so bile prepočasne za drugi nastop.

Ana Bucik
Foto: Aleš Fevžer

”Ne skrivam razočaranja. Za trenutek sem imela neustrezno ravnotežje. Ta teren te hitro kaznuje. Jaz sem pristala na boku. O moram zdaj pozabiti in se pripraviti na nedeljski slalom,” je po odstopu povedala Ana Bucik.

Brignone je obdržala vodstvo v seštevku veleslaloma, kjer se ji je Gut Behrami približala na 15 točk zaostanka, tretja Shiffrin je že 111 točk zadaj. Američanka pa je še naprej prepričljivo vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima 232 točk naskoka pred Brignone in 307 pred Vlhovo.

Jutri bo v Kranjski Gori še slalomska preizkušnja (9.30/12.30).

Dogajanje smo spremljali v živo:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!