Prve informacije po grdem padcu Ane Bucik

Alpsko smučanje 2. Dec 202321:04 1 komentar
Ana Bucik. Foto: Profimedia

Najboljša slovenska veleslalomistka Ana Bucik je ob padcu na prvi progi veleslaloma v Treblantu utrpela udarec v glavo in zadnjico, a jo je, kot vse kaže, odnesla brez hujše poškodbe. Njen nastop na nedeljski tekmi ostaja vprašljiv.

Slaba vidljivost in grbina sta bili v soboto usodni za Ano Bucik, ki je v osrednjem delu veleslalomske proge v Tremblantu v Kanadi po izgubljenem nadzoru nad smučmi in zasuku telesa nemočno padla ter za nekaj sekund obležala na snegu. Kmalu zatem se je sicer dvignila na noge, a je bilo jasno, da je padec pustil posledice. To je potrdil tudi trener ekipe za tehnični disciplini Grega Koštomaj.

”Padec je bil grd. Močno je udarila z glavo. Boli jo gluteus na levi strani. Zdaj upam, da jo bo lahko fizioterapevtka pripravila do te mere, da bo nastopila na nedeljskem veleslalomu. V to bomo usmerili vso energijo,” je dejal Koštomaj, razočaran ob spoznanju, da sta brez uvrstitve v finale ostali tudi Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Za Ano Bucik je bil to po zelo spodbudnem začetku sezone v Söldnu (11. mesto) sicer že drugi odstop. Praznih rok je ostala tudi na prvem slalomu v Leviju. Na drugem je bila 18., pretekli teden pa ob zdravstvenih težavah v Killingtonu 20. in 21.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje