Žreb skupin za Euro 2024: Kdaj bo Slovenija dobila tekmece za evropsko prvenstvo

Nogomet 2. Dec 202312:00 > 15:08 0 komentarjev
Žreb skupin Euro 2024 v živo Slovenija EP
Foto: Uroš Kokol

Žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024, kjer bo igrala tudi slovenska reprezentanca, si boste lahko v živo ogledali v prenosu na Sportklubu 2. Kdaj bo žreb, kdo so morebitni tekmeci Slovenije in v katerem bobnu bo žreb pričakala?

Žreb za EP 2024:

Slovenija si je z zmago proti Kazahstanu zagotovila drugi nastop na evropskem prvenstvu in skupno četrti na velikem tekmovanju.

Na turnir stare celine se slovenska nogometna reprezentanca vrača po 24 letih. Prvič in do EP 2024 tudi edinkrat je nastopila leta 2000, ko sta Euro družno gostili Nizozemska in Belgija.

Tekme evropskega prvenstva (14. 6. – 14. 7.) boste lahko prihodnje leto spremljali na Sportklubu. Vseh 51 tekem. V neposrednem prenosu si boste lahko ogledali že žreb, ki bo na sporedu v soboto, 2. 12. ob 18.00. Kroglice bodo izžrebali v Hamburgu.

Žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024:

KDAJ: Sobota, 2. december ob 18.00

KJE: Hamburg, Nemčija (koncertna dvorana Elbphilharmonie)

PRENOS V ŽIVO: Sportklub 2

Slovenija v tretjem jakostnem bobnu

Slovenija bo ena od 20 udeleženk, ki si je uvrstitev zagotovila skozi kvalifikacije. Eno mesto je seveda pripadlo domačinom Nemcem. Preostala tri mesta pa bodo zapolnili zmagovalci treh dodatnih kvalifikacijskih turnirjev, ki jih določajo izidi iz zadnje lige narodov.

Na prvenstvu, ki bo potekalo na desetih prizoriščih, bo 24 reprezentanc razporejenih v šest skupin po štiri. Enako seveda velja za jakostne bobne, iz katerih bodo izžrebali skupine. Slovenija bo srečo in nasprotnike lovila iz tretjega bobna.

Slovenija žreb EP 2024
Foto: Uroš Kokol

Jakostni bobni skupin žreba za Euro 2024:

1. boben: Nemčija, Anglija, Španija, Portugalska, Belgija, Francija

2. boben: Madžarska, Avstrija, Danska, Albanija, Romunija, Turčija

3. bobenSlovenija, Nizozemska, Škotska, Slovaška, Češka, Hrvaška

4. boben: Srbija, Švica, Italija, trije kvalifikanti skozi ligo narodov

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!