Razblinjene olimpijske sanje Ivice Kostelića

Alpsko smučanje 28. Sep 20219:03 1 komentar
Ivica Kostelić; foto: Guliverimage

Nekdanji alpski smučar Ivica Kostelić se bo februarja v Pekingu po vsej verjetnosti vrnil v olimpijsko areno, a zgolj kot član strokovnega štaba hrvaške reprezentance. Njegove sanje o jadralskem nastopu na OI 2024 v Parizu pa se ne bodo uresničile.

Mednarodni olimpijski komite in Mednarodna jadralska zveza sta dokončno učvrstila olimpijski program za Pariz 2024. Določanje novih disciplin je ob tem v slabo voljo spravilo hrvaško smučarsko legendo Ivico Kostelića. Oceanske discipline namreč ni v programu, 41-letni Zagrebčan pa je prav v tej posadki videl svojo jadralsko nišo za nastop na poletnih igrah.

“Sem razočaran in presenečen,” je v pogovoru za hrvaško nacionalno televizijo dejal Kostelić, ki se je v upanju, da bo svojo športno strast lahko preusmeril tudi v tekmovalne vode, v zadnjem letu pripravljal v paru s Petrom Klibom, in dodal: “Mnoge ekipe so v priprave vložile še precej več časa in denarja.”

Kostelić je sicer kot alpski smučar nastopil na štirih olimpijskih igrah, le s prvih (Salt Lake City 2002) pa se ni vrnil s kolajno. V svoji zbirki ima kar štiri srebrne olimpijske kolajne. Leta 2018 je na OI potoval kot član strokovnega štaba. Podobno bo verjetno tudi prihodnje leto v Pekingu.

Izjemno uspešno smučarsko kariero, ki so jo ob uspehih (veliki kristalni globus, 26 zmag, 3 kolajne na SP) zaznamovale tudi številne poškodbe, je zaključil leta 2017. Nato se je preusmeril na avanturistične poti. Strast je našel tudi v jadranju, a ta ne bo olimpijsko ozaljšana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje