Organizatorji odpovedali zadnji smuk sezone, mali globus Odermattu

Alpsko smučanje 24. Mar 202412:45 > 12:45 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Organizatorji zadnje tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju v Saalbachu so zaradi vetra, nočnih padavin ter del na progi odpovedali zadnji smuk sezone. Mali kristalni globus je tako pripadel Švicarju Marcu Odermattu, tudi absolutnemu zmagovalcu sezone ter dobitniku malih globusov za seštevka veleslaloma in superveleslaloma.

Na zadnjem smuku bi moral nastopiti tudi Slovenec Miha Hrobat. V skupnem seštevku discipline je zasedel 22. mesto. Točko je od Slovencev osvojil tudi Martin Čater, 55. smukač sezone.

V smukaškem seštevku je šestindvajsetletni Odermatt prvič slavil, potem ko je lansko, prav tako šampionsko sezono, sklenil kot tretji. Do zadnje tekme je imel možnosti za mali kristalni globus še Francoz Cyprien Sarrazin, ki je ostal 42 točk prekratek (552:510). Tretji je bil v seštevku Italijan Dominik Paris (342).

Za Odermatta je to šesti mali kristalni globus v karieri, že pred časom si je zagotovil tudi tretji veliki kristal zapovrstjo.

Sezono je izjemni Švicar kljub številnim odpovedim tekem končal s 13 zmagami, od tega devetimi veleslalomskimi ter po dvema v superveslalomu in smuku. Po 35 izpeljanih preizkušnjah je na koncu zbral 1947 točk. Drugi je bil njegov rojak Loic Meillard s 1073 točkami, tretji pa Avstrijec Manuel Feller, sicer dobitnik malega slalomskega globusa, z 952.

Od Slovencev je sezono najvišje sklenil Žan Kranjec, ki je s 347 točkami, vse je zbral na veleslalomih, tekmovalno obdobje 2023/24 končal na 19. mestu. Točke sta osvojila le še Miha Hrobat (80/80. mesto) in Martin Čater (6/137. mesto).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!