Premierna zmaga McGratha, Strolz zapravil ogromno prednost

Alpsko smučanje 9. Mar 202221:45 > 21:58 0 komentarjev
McGrath. Foto: guliverimage

Norvežan Atle Lie McGrath je zmagovalec slaloma v avstrijskem Flachauu. Johannes Strolz, ki je imel po prvi vožnji skoraj sekundo prednosti, je v drugo zapravil ves kapital in ostal celo brez stopničk.

Za McGratha je to prva zmaga v karieri v svetovnem pokalu. 21-letnik, ki je bil po prvi progi na drugem mestu, je fantastično opravil z drugo vožnjo in na koncu za 29 stotink ugnal Francoza Clementa Noela ter se veselil uspeha kariere. Na tretjem mestu je končal Švicar Daniel Yule z zaostankom 64 stotink.

Johannes Strolz je po prvi vožnji zanesljivo vodil. Prednost je znašala kar 97 stotink. A druge se je lotil preveč previdno, ob tem pa storil nekaj manjših napak, ki so ga na koncu stale celo stopničk. Končal je na četrtem mestu, za McGrathom pa je zaostal za 66. stotink. Avstrijci so tako domači slalom končali razočarani. Ostali so brez stopničk, poleg četrtega Strolza sta se na 5. in 6. mesto zvrstila še Marco Schwarz in Manuel Feller.

Na tekmi je nastopil tudi en slovenski smučar. Tijan Marovt je startal s številko 60 ter svoj prvi finale v svetovnem pokalu na 35. mestu zgrešil za 54 stotink sekunde.

Slovo Italijana

Smučar iz italijanskega dela Tirolske Manfred Mölgg je pri 39 letih prav v Flachauu odpeljal svoj zadnji slalom. Odsmučal je celotno prvo progo, poimenovano po slovitem Hermannu Maierju, tik pred ciljno črto se je ustavil, si odpel eno smučko ter zakorakal v ciljno areno.

Nosilca 20 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu so v cilju pozdravili številni navijači, njegovi sotekmovalci pa so ga po prečkanju ciljne črte izdatno poškropili s penino. Dovolili so mu, da se je usedel na rdeči stol vodilnega ter pozdravil vse zbrane.

Mölgg, vrhunska smučarka je bila tudi njegova mlajša sestra Manuela, se je poslovil na svojem 175. slalomu, ki jih je odpeljal v 19 letih tekmovanj v svetovnem pokalu. Za Italijo je nastopil na štirih olimpijskih igrah, s svetovnih prvenstev je prinesel tri kolajne, dva brona, slalomskega in veleslalomskega, in slalomsko srebro. V sezoni 2007/08 je osvojil slalomski mali kristalni globus, edinega v karieri.

V svetovnem pokalu je zmagal na slalomih v Kranjski Gori (2008), Garmisch-Partenkirchnu (2009) in v Zagrebu (2017).

Podrobni rezultati

Končni vrstni red:
1. A. L. McGrath NOR 1:52.51
2. C. Noel FRA + 0:29
3. D. Yule ŠVI + 0:64
4. J. Strolz AVT + 0:66
5. M. Schwarz AVT  + 0:69
6. M. Feller AVT + 0:76
7. L. Winters ZDA + 0:83
8. S. Foss-Solevaag NOR + 0:88
9. L. Strasser NEM + 0:98
10. L. Aerni ŠVI + 1:01

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!