Uresničil se je najslabši scenarij

Alpsko smučanje 14. Okt 202220:14 0 komentarjev
Andreja Slokar. Foto: Aleš Fevžer

Slovenska smučarska reprezentantka Andreja Slokar si je na petkovem treningu na ledenika Schnalstal oziroma Val Senales strgala sprednjo križno vez levega kolena, tako da je zanjo sezona 2022/23 končana že teden pred prvo tekmo.

Minulo sezono je končala z veličastno zmago v slalomskem finalu svetovnega pokala. Novo sedem mesecev pozneje začenja in zaključuje na bolniški postelji. Če je dopoldansko sporočilo za javnost Smučarske zveze Slovenije o poškodbi Andreje Slokar zaradi skoposti še dopuščalo možnost za vsaj deloma ugoden razplet, so popoldanske ure prinesle precej slabši epilog.

Za ajdovsko specialistko za tehnični disciplini je namreč sezona 2022/23, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Meribelu, že končana, in sicer vsega osem dni pred prvim veleslalomom v Söldnu. Prvi zdravniški pregled z magnetno resonanco je v Innsbrucku potrdil sum na poškodbo križne vezi levega kolena. Ob tem je zanimivo, da ob usodnem zavoju ni padla, vseeno pa so bile sile tako izrazite, da jih kolenske vezi niso zdržale. V soboto bo dopolnila 25 let, dan zatem pa bo, kot so nam potrdili v njenem taboru, že operirana.

Misli smučarke, ki deluje v avtonomni ekipi znotraj reprezentance pod vodstvom dolgoletnega trenerja Boštjana Božiča, so bile sicer še pred dnevi izjemno optimistične. Sezono je želela začeti tam, kjer je minulo končala. Zadnjo slovensko zmagovalko slalomske tekme svetovnega pokala po eri Tine Maze in obenem edino zmagovalko paralelne tekme pa zdaj čaka dolgotrajno okrevanje – z mislijo na vrnitev v sezoni 2023/24.

Nova sezona se bo sicer z ženskim veleslalomom v Söldnu, na katerem naj bi nastopili Ana Bucik in Neja Dvornik, začela prihodnjo soboto (22. 10.). Dan zatem, torej na volilno in maratonsko nedeljo, bo na sporedu še moška tekma z Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom.

Zajeten seznam zdravstvenih težav

Poškodba kolena (strgana sprednja križna vez) Andreje Slokar je zgolj nova vrstica na seznamu slovenskih smučarskih zdravstvenih težav. Že minuli teden smo namreč poročali o tem, da najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat še vedno čuti posledice marčevske poškodbe kolena, posledično vadi po prilagojenem programu, njen nastop v Söldnu pa še visi v zraku. Ledeniškega odprtja se zanesljivo ne bo udeležila Tina Robnik, ki si si je pretekli mesec zlomila kost v kolenu. Še daljšo brado ima huda poškodba noge smukaškega specialista Boštjana Klineta. Tudi Mariborčan utegne izpustiti kar celotno sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!