Grd padec Kildeja zasenčil izjemno predstavo Marca Odermatta

Alpsko smučanje 13. Jan 202412:27 > 13:07 0 komentarjev
Marco Odermatt
Marco Odermatt po izjemni wengenski predstavi. Foto: Profimedia

Marco Odermatt je izjemno odpeljal smuk v Wengnu. Dobil je že četrtkovega, tudi danes pa je bil najboljši.

Odermatt se je na prvem od dveh smukaških preizkušenj v Wengnu razveselil svoje prve zmage v kraljevi disciplini svetovnem pokalu. Boj za drugo mesto je v četrtek dobil Francoz Cyprien Sarrazin, ki je izjemno formo potrdil z zmago na petkovem superveleslalomu, tretji pa je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je bil tu najboljši že lani in predlani.

Tudi danes pa so bili v ospredju ti trije smučarji. Prva dva zaradi izjemnih voženj, KIlde pa zaradi hudega padca. Norvežan je vozil proti tretjemu mestu v cilju, a tik pred koncem naredil napako. Odneslo ga je v ogrado, nato pa je obležal.

Odermatt je sicer smuk dobil s 59 stotinkami sekunde prednosti pred Sarrazinom. Tretje mesto je zasedel Italijan Dominik Paris, ki je zaostal skoraj za dve sekundi.

Od Slovencev se je prvi na progo podal Miha Hrobat, ki je za Švicarjem zaostal več kot pet sekund, vseeno pa se uvrstil med dobitnike točk na 25. mesto. To ni uspelo Martinu Čatru in Nejcu Naraločniku, prvi je odstopil, drugi pa končal izven trideseterice.

Vrstni red:


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!