Anja Mandeljc brez izločilnih bojev

Smučarski teki 3. Jan 202415:39 0 komentarjev
Eva Urevc bo v nedeljskem ekipnem sprintu moči združila z Anjo Mandeljc. Foto: Profimedia

Švedinja Linn Svahn in Francoz Lucas Chanavat sta zmagovalca sprinterske preizkušnje v prostem slogu novoletne turneje v smučarskem teku Tour de Ski za svetovni pokal. V kvalifikacijah Davosa je še kot edina Slovenka na turneji nastopila Anja Mandeljc, a se kot 47. z zaostankom 17,42 sekunde za zmagovalko kvalifikacij ni uvrstila v izločilne boje.

Švedinja je v finalu za sekundo in tri desetinke prehitela Norvežanko Kristine Stavaas Skistad in Američanko Jessie Diggins. Slednja ostaja vodilna v seštevku novoletne turneje in v skupnem seštevku svetovnega pokala. Siva majica najboljše po točkah na turneji še naprej pripada Svahn.

V moški konkurenci bo sivo majico spet oblekel Chanavat, v zlatem pa ostaja Norvežan Harald Oestberg Amundsen. Ta je tokrat po padcu izpadel v četrtfinalu, a tudi v seštevku svetovnega pokala ostaja vodilni. Drugi je bil danes Šved Edvin Anger (+ 0,25), tretji pa Italijan Federico Pellegrino (+ 0,44).

Po zdravstvenih težavah in boleznih v slovenskem taboru na novoletni turneji ostaja le še Mandeljc. Na 1,5 km dolgi progi je v današnjih kvalifikacijah sedem sekund zaostala za prvo trideseterico in izločilnimi boji.

V moški konkurenci Slovenija tako ni imela predstavnika. V četrtek bo v Davosu na sporedu še zasledovalna tekma v klasičnem koraku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!