Kos znova za las prekratek, sprememba na vrhu turneje (VIDEO)

Smučarski skoki 3. Jan 202414:45 > 16:07 2 komentarja
Lovro Kos
Foto: Profimedia

Tretja tekma novoletne turneje štirih skakalnic je prinesla še tretjega različnega zmagovalca. V Innsbrucku je bil najboljši domačin Jan Hörl, ki je vodil že po prvi seriji. Lovro Kos je še tretjič v sezoni osvojil četrto mesto, Japonec Rjoju Kobajaši pa je z drugim mestom prevzel skupno vodstvo na turneji, ki se bo v soboto končala v Bischofshofnu.

Ne Stefan Kraft ali Michael Hayböck, domače navijače je na Bergislu navdušil Jan Hörl. Avstrijski skakalec je vodil že po prvi seriji, v drugi pa je v zaključku, ko je skakalce močno motil veter, zdržal pritisk in prišel do druge zmage v karieri. Prvič je bil najboljši v Wisli leta 2021.

Na odru za zmagovalce sta mu družbo delala Rjoju Kobajaši in Hayböck. Japonec je z novimi stopničkami naredil velik korak k tretjemu zlatemu orlu v karieri, saj je prevzel skupno vodstvo na turneji. Pred danes petim Andreasom Wellingerjem ima zdaj 4,8 točke naskoka.

Le osem desetink točke pa je do stopničk zmanjkalo Lovru Kosu. Po prvi seriji si je delil drugo mesto s Kobajašijem, v drugo pa nazadoval za dve mesti in še tretjič v tej sezoni zasedel četrto mesto. “Dva lepa skoka in sreča z vetrom. Lep razplet,” je bil po tekmi redkobeseden Kos.

V prvi deseterici najdemo še dva Slovenca: Anže Lanišek je kot zmagovalec kvalifikacij zagotovo ciljal višje kot na sedmo mesto, Timi Zajc pa je osvojil deseto mesto. Domen Prevc je bil 23., njegovemu bratu Petru pa je v prvi seriji na 32. mestu malo zmanjkalo do finalnega nastopa. “Težka tekma, a s skoki sem zelo zadovoljen, še posebej v drugi seriji. Prvi skok je bil morda še nekoliko zadržan, a drugega sem opravil brezkompromisno. Še en lep rezultat,” je bil zadovoljen Lanišek.

“Zahtevna tekma v Innsbrucku. Morda nam je veter ponagajal, da bi osvojili zmagovalni oder, a moram reči, da so trije fantje zelo dobro odskakali. V Bischofshofen gremo lahko res mirni,” pa je po tretji tekmi novoletne turnje povedal glavni trener Slovencev Robert Hrgota.

Od Slovencev v skupnem seštevku turneje ostaja najvišje Lanišek (807,3) na šestem mestu, sedmi je Kos (805,1), deveti pa Zajc (783,6).

Že 72. izvedba tradicionalne in prestižne turneje se bo konec tedna končala v Bischofshofnu. V petek bodo kvalifikacije, v soboto pa bo na Solnograškem dokončno okronan lastnik zlatega orla.

Izkupiček Slovencev v Innsbrucku:

Peter Prevc: 122 m / 107,1 točke

Domen Prevc: 121,5 m in 118 m / 212,9 točke

Timi Zajc: 123,5 m in 125,5 m / 235,7 točke

Anže Lanišek: 124,5 m in 130 m / 244,8 točke

Lovro Kos: 135 m in 129,5 m/ 253,2 točke

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje