Mali kristalni globus še ni oddan, Ani Bucik uspelo

Alpsko smučanje 9. Mar 20248:49 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Karavana alpskega smučanja je zavila na Švedsko, dekleta so se v Äreju borila za točke svetovnega pokala v veleslalomu. Po prvem teku je vodila domača tekmovalka Sara Hector, a zmage se veseli specialistka Federica Brignone. Slovenki Ana Bucik in Neja Dvornik sta si obe zagotovili točke.

REZULTATI

V boju za mali kristalni globus sta pred zadnjo tekmo le Lara Gut Behrami in Federica Brignone, ki sta bili danes sosedi na odru za zmagovalke. Italijanka je z odlično drugo vožnjo osvojila prvo mesto, Švicarka je bila tretja.

Vmes se je vrinila Sara Hector, ki je ob fantastični prvi vožnji nato v drugo zgoraj storila ključno napako in se navkljub veliki prednosti (+1,16) pred Brignone uvrstila na drugo mesto.

Ana uvrščena na finale sezone

Pred zadnjo veleslalomsko tekmo je razlika med Gut Behrami in Brignone 94 točk.

Sara Hector; FOTO: Profimedia

Bucik, ki je lovila uvrstitev na zaključni veleslalom sezone, kamor potuje najboljših 25 tekmovalk v veleslalomu, se v slabi vidljivosti na prvi progi ni znašla najbolje. Primorka je zaostala več kot tri sekunde, a se ji je vseeno izšlo za drugo priložnost v finalni vožnji.

Na koncu se je 28. mesto izkazalo ravno kot dovolj dober izid za 25. mesto v veleslalomskem seštevku in tako bomo Goričanko gledali tudi v Saalbachu.

Samo še v Avstrijo

Dvornik je s startno številko 31 vozila dovolj hitro, da se je po prvem delu preizkušnje prebila celo na 15. mesto, na drugi progi je izgubila eno mesto in zabeležila svoj izid sezone v veleslalomu (16. mesto. Najboljši izid na tekmi svetovnega pokala v veleslalomu je sicer 23-letnici uspel v lanski sezoni, ko je bila v Kronzplatzu dvanajsta.

FOTO: Profimedia

Dogajanje na Švedskem je v znamenju vrnitve Mikaele Shiffrin po koncu januarja, ko je grdo padla v Cortini d’Ampezzo in so jo morali po smuku v bolnišnico prepeljati s helikopterjem. Američanke danes še ni bilo v startni hišici, bo pa nastopila na jutrišnjem slalomu.

Dekleta po jutrišnji preizkušnji čaka le še zaključni teden v avstrijskem Saalbachu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!