Avstrijci izločili Slovenijo in stopili na švicarsko mino

Alpsko smučanje 18. Mar 202213:04 > 13:08
Avstrija je bila pretrd oreh za Slovenijo. Foto: GEPA pictures/Mario Buehner via Guliver

Švica je s pomlajeno zasedbo presenetljivo dobila ekipno paralelno preizkušnjo v finalu svetovnega pokala v Meribelu. Slovenci izpadli že v četrtfinalu.

Za slovenski kvartet se je ekipna tekma končala že v prvem krogu, v katerem je pretrd oreh, podobno kot že na olimpijskih igrah, predstavljala Avstrija. Odločilen je bil poraz veleslalomskega specialista Žana Kranjca, od katerega je bil za 16 stotink sekunde boljši Stefan Brennsteiner. Obe dekleti sta bili namreč uspešni. Andreja Slokar je premagala Ricardo Haaser, Tina Robnik pa Katharino Truppe. Ker smukač Martin Čater pričakovano ni imel realnih možnosti proti Patricku Feursteinu, je ob rezultatu 2:2 odločal boljši seštevek najboljših časov. Ta je v naslednji krog potisnil Avstrijo.

Naši severni sosedi so nato v polfinalu gladko izločili Francijo, v velikem finalu pa naleteli na Švico. Ta je nastopila brez najmočnejših adutov in po zmagah nad Kanado in Nemčijo ugnala še olimpijske prvake. Švicarske barve so sicer branili Delphine Darbellay, Lvio Simonet, Andrea Ellenberger in Fadri Janutin.

Z ekipno tekmo se je sicer finale svetovnega pokala prevesil v tehnični del. V soboto bosta v Meribelu na sporedu ženski slalom z Ano Bucik in Andrejo Slokar ter moški veleslalom, na katerem bo nastopil Žan Kranjec. Olimpijska sezona 2021/22 pa se bo v nedeljo končala z ženskim veleslalomom in moškim slalomom.

Paralelna ekipna tekma

Četrtfinale:

Avstrija – Slovenija 2:2

Francija – Norveška 2:2

Italija – Nemčija 1:3

Kanada – Švica 0:4

Polfinale:

Avstrija – Francija 3:1

Nemčija – Švica 1:3

Finale:

Avstrija – Švica 1:3

Tekma za 3. mesto: 

Nemčija – Norveška 3:1

Komentari

Vaš komentar