Organizatorji tik pred nastopom Kranjca odpovedali slalom v Banskem

Alpsko smučanje 11. Feb 20248:49 > 10:58 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Prireditelji slaloma v Banskem v Bolgariji so morali zaradi slabih vremenskih razmer po nastopu 31 tekmovalcev odpovedati današnji moški slalom.

Veter in sneg sta kljub prizadevanju organizatorjev preprečila današnjo izvedno moškega slaloma, ki je bil po številnih prekinitvah dokončno odpovedan tik pred nastopom slovenskega tekmovalca Žana Kranjca. Proga se je ob dežju in odjugi predrla, zato razmere na progi niso bile več varne za tekmovalce.

Pred Kranjcem se je na prvo progo podalo 31 slalomistov, najbolje pa je kazalo Clementu Noelu. Francoz je imel 27 stotink prednosti pred Norvežanom Timonom Haugnom, tretji čas pa je postavil njegov rojak Henrik Kristoffersen (+ 0,38).

Slalomisti so imeli zaradi vse slabših vremenskih razmer ogromno težav, posledično pa so si tisti z nekoliko višjimi startnimi številkami prismučali visoke zaostanke. Med njimi tudi vodilni slalomist v skupnem seštevku Manuel Feller. Avstrijec je postavil peti čas, a je njegov zaostanek za vodilnim Noelom znašal že 1,3 sekunde.

Od Slovencev bi moral poleg Kranjca nastopiti tudi Tijan Marovt, ki je imel startno številko 53.

V slalomskem seštevku ima Feller 164 točk točk prednosti pred Nemcem Linusom Strasserjem. Tretji je Šicar Daniel Yule, zmagovalec zadnjega slaloma v Chamonixu, z zaostankom več kot 200 točk.

Izidi slaloma

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!