Anamarija Lampič med 30, Dober nastop Vidmarja

Biatlon 3. Dec 202316:01 1 komentar
Anamarija Lampič. Foto: Guliverimage

Francozinja Lou Jeanmonnot je zmagovalka zasledovalne ženske biatlonske preizkušnje za svetovni pokal v Östersundu na Švedskem. Za le 0,3 sekunde je ugnala Nemko Franzisko Preuss, tretja je bila še ena Nemka Vanessa Voigt (+ 18,5). Edina Slovenka na zasledovanju Anamarija Lampič je zaostala za 3:41,6 in končala na 28. mestu.

Petindvajsetletna Jeanmonnot, ki si je v petkovem sprintu pritekla prvo posamično zmago v karieri, je danes zadela vseh 20 strelov in bila po zadnjem streljanju v vodstvu. V teku jo je nato sicer ujela Preuss, a je imela Francozinja več moči v ciljnem sprintu za novo zmago.

Preuss, ki si je rumeno majico vodilne delila z Norvežanko Karolino Offigstad Knotten, bo zdaj sama na vrhu skupnega seštevka z 200 točkami, tri več ima od današnje zmagovalke.

Edina slovenska predstavnica Anamarija Lampič je tekmo začela kot 25., danes pa je znova hitro tekla in slabše streljala. Imela je najhitrejši čas teka, 12 sekund hitrejša je bila od Švedinje Elvire Öberg, vendar je skupno zgrešila šest strelov, kar je zadostovalo za 28. mesto.

Na Švedskem je bilo tudi tokrat zelo hladno, zato je Lampičeva začela zelo hitro, da je ogrela svoje telo. Na prvem postanku je morala v en kazenski krog, kljub temu pa napredovala na 20. mesto. Več težav je imela trenutno najboljša slovenska biatlonka v svetovnem pokalu na drugem streljanju, kjer je zaradi težav s puško izgubila veliko časa. Dva naboja je morala vstaviti ročno, ob tem je tudi dvakrat zgrešila in zdrsnila na 32. mesto.

Anamarija Lampič
Foto: profimedia

Kljub težavam na drugem postanku je ohranila pozitivne misli. Oba strelska nastopa stoje je opravila z nekoliko manj težavami in tekla še tri dodatne kazenske kroge. V zadnji krog se je tako podala z 32. mesta, s hitrim tekom pa prehitela štiri tekmice. S tem si je Slovenka prvič v karieri zagotovila točke na zasledovalni tekmi v tretjem nastopu.

“Danes sem se ponovno počutila odlično. Zelo dobro sem se ogrela, da me na progi ni zeblo. Začetek z enim kazenskim strelom ni bil slab. Tudi na drugem postanku sem začela odlično, nato pa so mi pri četrtem strelu naboji zmrznili, niso šli naprej in sem dvakrat ustrelila v prazno. Ostala sem sama na strelišču, počasi sem polnila oba naboja, ki sta se mi zataknila še na rokavici. Bila sem zelo nervozna in zato tudi dvakrat zgrešila. Stoje sem nastopila v redu. Tudi rezultatsko na koncu sem lahko zadovoljna, sploh po tem, kar sem počela na strelišču,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Lampič.

Ostale slovenske tekmovalke so na sprintu preveč zaostale in so ostale brez zasledovalne tekme. Najbližje današnji tekmi je bila na 63. mestu Živa Klemenčič, Polona Klemenčič je zgrešila pet tarč in osvojila 74. mesto, mlada Lena Repinc pa je bila 83. med 99 uvrščenimi biatlonkami.

Šved Sebastian Samuelsson pa je v domačem Östersundu  dobil moško zasledovalno preizkušnjo. Za 5,1 sekunde je ugnal Nemca Philippa Nawratha, tretji je bil Norvežan Vetle Christiansen (+7,2). Slovenec Toni Vidmar je zadel vseh 20 tarč in končal kot 18. (+1:46,3), Lovro Planko pa je bil 32. (+3:18.1).

Oba slovenska biatlonca sta napredovala, Vidmar je 27. mesto zamenjal za 18. in svoj drugi najboljši izid v svetovnem pokalu. Poleg brezhibnega streljanja je bil dober tudi v teku. Planko je pridobil sedem mest.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje