Norvežani dominantni v Kontiolahtiju, Slovenci sedmi

Biatlon 1. Dec 202212:47
Foto: guliverimage

Miha Dovžan, Jakov Faks, Lovro Planko in Rok Tršan so na prvi štafetni preizkušnji v Kontiolahtiju osovjili sedmo mesto. Zmagali so favorizirani Norvežani.

Norvežanom, ki so slavili v postavi Vetle Sjastad Christiansen, Sturla Holm Laegreid ter brata Tarjei in Johannes Thingnes Boe, so se na odru za zmagovalce pridružili Nemci z zaostankom 44 sekund in Francozi, ki so zaostali več kot minuto. To so tudi edine tri reprezentance znotraj dveh minut.

Četrto mesto so namreč osvojili Avstrijci z zaostankom dve minuti in pol. Peti so bili Čehi, šesti Finci, Sedmi pa Slovenci.

Izjemen začetek je uspel Mihi Dovžanu, ki je pokril vseh deset tarč in po dveh strelskih nastopih zaostajal le za Francozom Ericom Perrotom. Dobro je nadaljeval tudi v teku in predal kot peti z zaostankom 22 sekund.

Na progo se je nato podal Jakov Fak, ki je nadaljeval z odlično predstavo. V prvem strelskem nastopu je moral dvakrat popravljati, enkrat tudi v drugo, a mlademu Lovru Planku z odličnim tekom vseeno predal kot izvrsten tretji.

Planko se nato ni pretirano izkazal. Dobro je opravil streljanje v leže. V streljanju stoje pa je moral tudi v dva kazenska kroga in dodobra nazadoval. V zadnji predaji se je izkazal Rok Tršan, ki je v finišu prehitel Litovca in Ukrajinca ter zasedel končno sedmo mesto.

Štafeta, 4 x 7,5 km (M):

1. Norveška 1:19:26,2 (0)
2. Nemčija +43,9 (0)
3. Francija 1:05,9 (0)
4. Avstrija 2:31,2 (0)
5. Češka 2:33,9 (0)
6. Finska 2:34,1 (1)
7. Slovenija 2:47,2 (2) (Dovžan, Fak, Planko, Tršan)

Komentari

Vaš komentar