Ob vrnitvi Anamarije Lampič zelo spodbuden nastop štafete

Biatlon 11. Dec 202213:09 0 komentarjev
Anamarija Lampič
Foto: Guliverimage

Slovenska ženska biatlonska reprezentanca je v štafetni tekmi v Hochfilznu zasedla zelo spodbudno osmo mesto. Postava Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič je z dvema kazenskima streloma presegla včerajšnji rezultat moških kolegov, ki so končali kot deseti.

Štafetno preizkušnjo, pri kateri je vsaka od deklet odtekla po šest kilometrov in opravila z dvema streljanjema, je za Slovenijo odprla Živa Klemenčič. Svoj nastop je opravila zelo dobro, na strelišču je namreč obakrat nadaljevala brez poprav, na menjavo pa je prišla na 11. mestu z 52 sekundami zaostanka za takrat vodilno Švedsko.

Druga je šla na progo mlada Lena Repinc, tudi ona je pa sploh na strelišču nastopila zelo spodbudno – za deset podrtih tarč je potrebovala enajst nabojev, eno popravo je imela pri streljanju stoje. Predala je kot 12., zaostanek za takrat vodilno Italijo pa je narastel na dve minuti in 16 sekund.

Štafetno ‘palico’ je nato prevzela Anamarija Lampič, ki se je po dnevu premora vrnila na sneg. Po izpuščeni zasledovalni tekmi, kar so v slovenskem taboru pojasnili kot odločitev trenerja Ricca Grossa, je znova izvrstno tekla in se pred prvim streljanjem prebila že od osmega mesta. Ko je leže vse tarče podrla v petih poskusih, je napredovala že na sedmo. Več težav je imela 27-letnica pričakovano v streljanju stoje, kjer je ob osmih nabojih podrla tri tarče in morala v dva kazenska kroga. Na menjavo je vseeno pritekla kot deveta (+2:22 za Švedsko).

Foto: Guliverimage

Kot zadnja je nastopila Polona Klemenčič. Ta je po včerajšnjem rezultatu kariere (17. mesto) v streljanju leže potrebovala tri poprave, bolj prepričljiva pa je bila na zadnjem postanku, ko je popravljala le enkrat. Do cilja je pridobila ena mesto – prehitela je Avstrijko Liso Thereso Hauser – in slovensko reprezentanco pripeljala do zelo spodbudnega osmega mesta.

Zmage se je veselila Francija, pri kateri je izvrsten nastop v zaključku pokazala Julia Simon. Za zmagovalke so nastopile še Lou Jeanmonnot, Anais Chevalier-Bouchet in Chloe Chevalier. Švedinja Elvira Öberg in Italijanka Lisa Vittozzi sta popravljali po en strel in se udarili za drugo mesto. Močnejša je bila Švedinja in že v uvodu zadnjega kroga razrešila vse dvome. Nemka Denise Herrmann, ki je popravljala dve napaki s puško, se Italijanki ni več resno približala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!