Sijajen nastop Jakova Faka in Polone Klemenčič

Biatlon 25. Nov 202315:33 > 17:20 0 komentarjev
Foto: guliverimage

V Östersundu na Švedskem se je s tekmo mešanih parov začela biatlonska sezona svetovnega pokala. Uvodno preizkušnjo sta dobila Šveda Sebastian Samuelsson in Hanna Öberg. Za Slovenijo sta tekmovala Jakov Fak in Polona Klemenčič, ki sta se dobro odrezala in z zaostankom 47,4 sekunde osvojila četrto mesto. Slovenca nista odtekla nobenega kazenskega kroga, le pet strelov pa sta morala popravljati in se zavihtela povsem na vrh.

Samuelsson in Öberg sta morala popravljati osem strelov, drugouvrščena Norvežana Sturla Holm Laegreid in Juni Arnekleiv sta popravljala šestkrat, na koncu pa zaostala za 13,8 sekunde.

Na tretjem mestu sta preizkušnjo z zaostankom 42,2 sekunde končala Francoza Fabien Claude in Julia Simon, ki sta morala odteči tudi dva kazenska kroga.

“Pogoji so bili zelo težki, saj nismo imeli še nikjer priložnosti trenirati v mrazu in je bilo malce šoka za prste. Vseeno prvi komplet streljanja super, v drugem pa je na teh tekmah malce specifično. Treba je več tvegati, če želiš napredovati, saj je proga zelo kratka. Poskusil sem, to žal moral popravljati, a relativno hitro. Polona je to opravila odlično in vrhunska uvrstitev,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Fak.

“Res ena dobra tekma. Na prvih dveh streljanjih sem imela morda malce zmrznjene roke in sem malce težje streljala. Na srečo je bila vsakič samo po ena poprava. Nato se je vse ‘poklopilo’. Zadnji krog sem poskušala dati vse od sebe in se približati tudi Francozinji, ki pa je bila žal hitrejša. Vseeno je to res en super rezultat,” pa je dodala Klemenčič.

Biatlonci so v Östersundu opravili še mešano štafeto na 4 x 6 km. Zmagala je Francija pred Norveško in Italijo, slovenska četverica Miha Dovžan, Matic Repnik, Lena Repinc in Anamarija Lampič pa je zasedla 12. mesto.

Östersund, mešani pari:

1. Švedska 37:46,9 (0+8)
(Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg)
2. Norveška + 13,8 (0+6)
(Sturla Holm Laegreid, Juni Arnekleiv)
3. Francija 42,2 (2+12)
(Fabien Claude, Julia Simon)
4. Slovenija 47,4 (0+5)
(Jakov Fak, Polona Klemenčič)
5. Avstrija 56,9 (0+10)
6. Švica 59,9 (1+8)
7. Nemčija 1:00,3 (0+7)
8. ZDA 1:10,9 (0+8)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!